avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie dubla (romana si spaniola)
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie dubla (romana si spaniola)

Femeie,cetatean roman,casatorita in spania cu sot spaniol,cetatean spaniol
Daca solocita cetatenie spaniola,trebuie sa renunte la cetatenia romana?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alcoba , utilizator 18:05, 5 Noiembrie 2014
buna ziua,

conform legii cetateniei romane, in RO exista posibilitatea dublei cetatenii, problema apare insa in Spania, unde se pare ca nu se accepta dubla cetatenie, ci renuntarea la cetatenia romana. Vedeti si aici - [ link extern ]

in cazul in care sunteti in RO, puteti merge la Ambasada Spaniei in Bucuresti pentru mai multe detalii - [ link extern ]

in cazul in care sunteti in Spania, puteti sa consultati reprezentantii RO in Spania - vedeti aici : [ link extern ]

succes!
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat
Românii nu pot beneficia de dubla cetatenie română si spaniolă , dat fiind ca nu există o convenție între cele doua state care sa permită acest lucru.
Deci trebuie sa optati fie pentru cetatenia română , fie pentru cea spaniolă.
Cititi si aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Este un raspuns mai vechi, dar situatia nu s-a schimbat, iar unele raspunsuri se potrivesc situatiei dvs.

Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Elena Perianu, Traducator autorizat
Mai corect, romanii naturalizati in Spania trebuie sa renunte la cetatenia romana. Un supus spaniol prin nastere poate avea dubla cetatenie (spaniola si romana), daca declara ca vrea sa-si pastreze cetatenia spaniola in termen de trei ani de la dobandirea cetateniei romane.
anisoarab a scris:n
nFemeie,cetatean roman,casatorita in spania cu sot spaniol,cetatean spaniolnDaca solocita cetatenie spaniola,trebuie sa renunte la cetatenia romana?nMultumesc!n
nnn


Nu stiu cat de actuala mai e intrebarea.
Cand veti depune juramantul pentru cetatenia spaniola judecatorii va vor intreba daca renuntati la cetatenia romana, altfel nu o puteti primi pe cea spaniola.Semnezi ca esti de acord sa renunti.
Se pare ca Spania nu accepta dubla cetatenie cu anumite tari.Spun asta pt ca dupa juramant dintre toti care dadeau cu subsemnatul, putini am fost intrebati daca renuntam la prima cetatenie.Daca nu veti renunta la cetatenia romana, veti incalca o lege spaniola, autoritatile spaniole va pot retrage cetatenia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie PetraIulia PetraIulia Fiul meu s-a nascut in Spania, avand mama romanca si tata argentinian, necasatoriti. Vrem sa solicitam pentru el cetatenia spaniola, dar intre timp are nevoie ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie romana si spaniola elenamarica10 elenamarica10 Buna ziua, Numele meu este Maria, sunt cetatean roman, locuiesc in spania de peste 10 ani si sunt casatorita cu un cetatean spaniol. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Nationalitate spaniola carmenspata carmenspata Buna seara.doresc sa imi iau cetetenia spaniola,dar sunt obligata sa renunt la cea romana deoarece statul spaniol un acorda dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)