avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Ce pot face in urmatoarea situatie? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Ce pot face in urmatoarea situatie? Locuiesc la oras,la ...

Buna ziua!
Ce pot face in urmatoarea situatie?
Locuiesc la oras,la casa, distanta dintre case fiind de cel mult 15 metri . De cateva luni vecinul a inceput sa construiasca cotete din osb chiar langa gardul meu. La inceput a adus cateva gaini ,apoi rate ,iepuri ,caini si porumbei. Tine toate aceste animale si pasari pe o suprafata de cel mult 15 metri patrati chiar langa gardul meu.Fiind vara a inceput sa miroasa groaznic si au aparut si sobolani cat pisica de mari. Imi este frica sa mai las si copiii sa se joace in curte sa nu fie muscati. Da drumul la porumbei si stau toata ziua pe acoperisul meu deja urmele de excremente fiind vizibile din strada . Am incercat sa ii spun ca ma deranjeaza faptul ca acesti porumbei imi deterioreaza tigla si ca mirosul e insuportabil dar nu ai cu cine sa vorbesti ,ba mai mult a mai adus vreo 10 porumbei. Cui ma pot adresa pt a rezolva problema, sa darame cotelele ,totusi sunt in oras in zona A si platesc impozit sa stau printe sobolani si cotete. M-ar ajuta foarte mult un articol dintr o lege ceva pe care sa il mentionez in momentul in care o sa fac sesizare.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 15 August 2023
sykes, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:50, 18 August 2023
Buna ziua!
Mergeti la primarie si vedeti daca ii trebuia autorizatie de construire si daca in regulamentul orasului exista stipulat ca se pot creste animale.
Despre limite constructii pentru animale si unde trebuie sa va adresati,gasiti detalii in link-urile atasate

[ link extern ]
[ link extern ]
Am urmat sfatul si am mers la primarie unde am depus o sesizare, urmand ca cei de la Politia Locala sa vina sa verifice cele mentionate doar ca nici nu am ajuns bine acasa ca doamna vecina a fost informata de persoane din primarie ca am depus cerere si a inceput sa urle ca nu am ce sa ii fac ca ea detine porumbei de concurs, ca pot sa merg oriunde . Dupa ce a urlat vreo jumatate de ora a inceput sa isi mute gainile ,ratele si iepurii si sa faca curatenie( a.folosit pana si un spaclu pt a curata gainatul ) si si-a trimis unul din copii sa cumpere otrava de sobolani .Bineinteles ca animalele le a mutat la o alta vecina probabil pana cand cei de la Politia Locala o sa treaca sa verifice.
Intrebarea mea este :Chiar nu se poate face nimic pentru a scapa si de porumbei sau macar sa isi mute cotetul de acolo?Oare la DSV o sa reusesc sa fac ceva daca ma folosesc de acel articol privind.distanta de 10 metri de la locuinta.?
Stimate/a @sikes , - cu permisiunea dvs. - va dau un sfat pe care va sfatuiesc cu putere sa NU il urmati ( dar eu asa as proceda daca as fi in locul dvs. ) . Exista un raticid ( pentru starpirea rozatoarelor ) care se numeste grau rosu . Si , pentru ca este dreptul dvs. sa va aparati de sobolani , presarati prin curtea dvs. o cantitate din acesta . De asemenea , pentru ca sobolanii pot urca si in pod , as presara si pe acoperis , eventual in jgheaburile pentru ploaie . Acum , daca vor ciuguli si porumbeii ... ( si vor ciuguli ) . Chiar avertizati-o pe vecina ca veti face asta ( strict pentru sobolani ) , dar ar fi bine sa ia masuri sa nu aiba acces porumbeii ei de concurs la otrava . Daca are minte , si-i va tine in cotet , sau le va construi o voliera , treaba ei cum si-i va apara ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie dispozitie garda de mediu catalincata91 catalincata91 garda de mediu a venit la noi ca urmare a sesizarii unei vecine cu privire ca poluam chimic aerul si apa acesteia din fantana. Noi avem o latrina la 3 metri ... (vezi toată discuția)
Cu gaini si capre in sectorul 4 Florin.Iordache Florin.Iordache Buna ziua, De circa 10 luni locuiesc la curte in sectorul 4, este foarte bine, dar .... vecinul meu are peste 20 de gaini si acum si o capra. L-am rugat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar nsb nsb buna ziua, locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile ... (vezi toată discuția)