avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... interpretarea legii 196
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

interpretarea legii 196

Bună ziua,
Sunt proprietarul unui apartament și membru al asociației de proprietari.
Cum înțelegeți dvs. art. 31 pct. 5 din legea 196/2018?
Punctul 5 se aplică și în cazuri de urgență?

Mulțumesc
Marcu

Articolul 31
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
.......
(5) Lucrarile de interventie la elementele componente ale proprietatii comune, efectuate in baza alin. (1), se executa in conditii stabilite de comun acord si consemnate printr-un acord semnat de catre proprietar si asociatia de proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
Marcu T, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:40, 16 August 2023
Da, se aplica si in cazuri de urgenta, in care scade doar termenul de preaviz la 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru repararea plafonului balconului și a zonei de contact ... Mircea262 Mircea262 Pentru repararea plafonului balconului și a zonei de contact dintre marginea terasei blocului și jgheabul colector al apei pluviale am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Perete spart pentru repararea tevii comune CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la ... (vezi toată discuția)
Refuz acces in apartament pentru efectuarea reparatiilor de catre ... ancutica ancutica Refuz acces in apartament pentru efectuarea reparatiilor de catre Asociatia de Proprietari. Se poate face o actiune la urgenta? prin care sa fie obligat sa ... (vezi toată discuția)