avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibila platirea chiriei ca un minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibila platirea chiriei ca un minor?

Buna ziua! Sunt un tanar de 17 ani si caut sa ma mut singur in Bucuresti intr-o garsoniera. Am un venit stabil din editare video dar nu asta e ceea ce conteaza. Intrebarea este : Pot plati singur chiria sau am nevoie neaparat de un parinte/adult care sa semneze contractul? Ma poate ajuta un prieten cu varsta de peste 18 ani sa inchiriez garsoniera pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 10:43, 17 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Minorul cu capacitate de exercițiu restrânsă (cu vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani) poate încheia un contract de locațiune, în calitate de locatar, dacă durata lui nu depășește 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma mut singur beniamin_bogdan2003 beniamin_bogdan2003 buna am 16 ani merg spre 17 si vreau sa ma mut singur cu dorinta de a imi lua viata in maini ,vreau sa muncesc ,sa vad cum este viata si toate cele ,nu ma ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unei masini pe numele unui minor vladutzvlad vladutzvlad am 17 ani, si vreau sa imi cumpar o masina, sa fac inscrierea pe numele meu. Se poate face inscrierea pe numele meu desi nu am 18 ani ??? (vezi toată discuția)
Vreau să obțin pensie de întreținere de la tata, dar sunt minoră - am 17 ani. pot să îl dau eu în judecată? Miha_Ela17 Miha_Ela17 Buna, vreau sa imi dau tatal in judecata pentru pensia de intretinere .Am 17 ani si sunt in clasa a XI.a Mama a zis ca nu se baga ,deci intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)