avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa ...

Buna seara,

Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa in timp ce eu eram la o conferinta internationala.

A luat fata noastra de 12 ani si a plecat la socrii mei. Cand m-am intors de la conferinta am sunat-o sa intreb unde sunt. Mi-a zis sa ma asez pe fotoliu fiindca ea are ceva important sa-mi spuna. Mi-a zis ca ea a bagat divort si a plecat cu fata la parinti. Mi-a zis ca eu sunt coleric si gelos si ca ea nu mai poate sta cu mine.

Am zis ca vin la parintii ei sa- mi arate foaia de divort dar a zis ca e la avocata ei care este plecata in concendiu. Nici pana acum nu am primit nicio instiintare de divort.

Socrii nu mi -au deschis poarta si mi-au aratat fata pe geam, la insistentele mele. Eu stateam de vorba cu sotia prin telefon in fata portii, fiica plangea si a vrut sa vina la mine dar nu au lasat-o.

In timpul celor 17 ani de casatorie sotia mea a sunat la 112 pentru violenta verbala sau fizica de 5 ori. Prima oara, acum 12 ani, i-am dat ochelarii jos sa se uite in ochii mei, in timp ce ne certam. A sunat la 112 la 12 noaptea pentru violenta fizica, rama de la ochelari lasandu-i ceva urme cand i-am dat jos.

De atunci, de cate ori ne certam ea ma lovea in cap si cand ridicam palma spre ea spunea ca suna la 112 daca dau. Tata radea de mine si zicea ca stau sa ma bata nevasta.

Anul trecut, in iunie 2022, stateam impreuna cu sotia in pat si citeam fiecare cate o carte. Am intrebat-o ceva mai incomod, despre ziua ei de munca caci intarziase 5-6 ore dupa programul de serviciu.

Mi-a dat o palma si suparat i-am dat si eu o palma inapoi. A luat telefonul de langa pat si a sunat la 112. Au venit doi politisti care radeau de comicul situatiei. Ea sustinea ca eu am dat primul, eu le spuneam adevarul ca ea a dat prima. Numai ca in luna August 2022 mi-a facut plangere penala pentru savarsirea de acte de violenta in iunie.

Eu am aflat acest lucru abia in februarie 2023 cand postarita i-a adus un plic de la tribunal. In acel plic era scris ca urmarirea penala inceputa la plangerea ei a incetat din lipsa de probe.

Avand in vedere ca este hotarata sa divorteze acum, fiind plecata de acasa, am urmatoarele intrebari:

1. Daca pot recupera de la 112, pentru un eventual proces de divort, toate apelurile ei si toate procesele verbale intocmite de ofiterii de politie care veneau noaptea in casa. Mentionez ca toate apelurile ei sunt total nefondate. De exemplu, intr-o seara dupa ce am zugravit, ea a propus sa scoatem o comoda TV afara ( sa o aruncam) fiindca tekevizorul il mutasem in sufragerie si ea nu mai are energia (chef) s-o stearga de praf. I-am zis ca am toate documentele de la serviciu in sertarele comodei (eu lucrez de acasa!) si ca nu o putem arunca. Dupa ce ne-am certat indelungat, ridicand tonul unul la celalalt pe aceasta tema a sunat la 112 in miez de noapte pentru violenta verbala. Le-a zis agentilor ca ea are alergie la praf si nu poate sterge acea comoda. Mi-e nu mi-a zis niciodata de presupusa alergie la praf.

2. Daca o pot da in judecata si cere daune de imagine pentru acel ultim apel, de anul trecut, la 112? Asa cum am mentionat, ea a facut plangere penala pentru violenta in familie dupa ce ea mi-a dat o palma si eu i-am dat o palma inapoi.

3. In iunie 2018 si mama soacra a sunat nefondat la 112. Era duminica la ora 11-12 dimineata si ne-a cautat acasa sa ne aduca zarzavaturi ( rosii etc) din gradina sa. Sotia avea telefonul descarcat iar al meu era dat pe silentios in cealalta camera. Noi dormeam impreuna cu fiica noastra in dormitor intrucat statusem mai mult in noaptea aceea la filme, pe HBO.

Nu am auzit soneria intrucat toate usile intermediare erau inchise. Soacra a sunat la 112 spunand ca ceva necurat se petrece la noi in casa. Ne-am trezit cu ofiterii de la 112 la noi in dormitor dupa ce au spart usa.

Am mai scris despre acest incident la timpul respectiv pe acest site.

O mai pot da in judecata acum pe mama soacra? Sotia a zis atunci ca daca o dau in judecata ea divorteaza de mine. Acum iata ca totusi divorteaza chiar daca nu am dat-o in judecata!

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si rabdarea de a citi acest mesaj lung si detaliat.

Precizez ca am copie dupa scrisoarea de la tribunal de incetare a dosarului penal initiat de ea in 2022. Daca e nevoie o pot trimite electronic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
Seba74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Seba74 , utilizator 00:50, 6 Septembrie 2023
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ce cere copii dupa inregistarile de la urgente, iar pe soacra nu o puteti invinui ca s-a speriat. Nu vi s-a tavalit imaginea ca s,a sunat sau vi s-au facut plangeri la 112.
Divortati, cereti program de relatii cu copilul si la revedere, nu sunteti nici primul si nici ultimul care divortati.
Puteti cere program pe calea ordonantei presedintiale si pana la divort.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce credeți ca nu mi s-a tăvălit imaginea.? Un vecin mi-a zis ca a înțeles ca eu am bătut-o rău de tot pe soție și de aceea a chemat smurdul, pompierii și politia în fata blocului. În realitate, ne-au găsit pe toți în pat dormind. Vecina de vizavi ( o bătrână) care a văzut agenții intrând în toiul nopții de câteva ori la noi a înțeles ca eu sunt violent.

Recuperând acele procese verbale pot cel puțin arăta vecinilor ( comunității) ca nu eu sunt vinovat de aceste evenimente.

Întrebarea mea este prin ce proceduri pot recupera acele procese verbale?

De ce sa se creadă în comunitate ca eu sunt cel violent dacă în realitate eu nu sunt. Soacra a zis după aceea ca i-a mirosit a gaz și de aceea a sunat la 112.

In plus o soție care te lovește prima și după aceea suna la 112 pentru violență în familie nu are un comportament normal. Mai mult face și plângere penală după ce ea m-a lovit. Nu înțeleg de ce nu poate fi pedepsita pentru astfel de comportamente.


După ce i-am zis ca fac plângere la DGASPC m-a lăsat s-o vad pe fata. Fata nu prea vrea sa se întoarcă la ea dar o presează foarte mult cu mesaje pe whatsupp.. Acum alternează câteva zile la mine și câteva la soție.


gi-jane2 a scris:

Nu aveti de ce cere copii dupa inregistarile de la urgente, iar pe soacra nu o puteti invinui ca s-a speriat. Nu vi s-a tavalit imaginea ca s,a sunat sau vi s-au facut plangeri la 112.
Divortati, cereti program de relatii cu copilul si la revedere, nu sunteti nici primul si nici ultimul care divortati.
Puteti cere program pe calea ordonantei presedintiale si pana la divort.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
Seba74, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va agitați degeaba cu ea, nici nu le puteți obtine, nico nu ati avea ce sa faceti cu ele. Nu cu ele dovediti ca nu sunteti violent, le puteati spune verbal ca a fost o neintelegere, ca soacra s-a speriat ca nu ati raspuns...oricum nu va cred vecinii si nici nu ar sta sa citească.
Apoi, nu trăiți cu vecinii, nici nu ar trebui sa va intereseze ce cred si ce barfesc. Dvs vedeti-va de treaba si gata.
Vreti sa ii faceti sa creada ca va batea nevasta? Ca nici asa nu o sa va convina.
Lăsați, ca se aranjeaza lucrurile, peste ani nici nu or sa isi mai aminteasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poveștile lungi se spun avocatului fata în fata iar răspunsul la întrebările numeroase le aflați tot într o consultație.Discutand cu un av o sa înțelegeți care e practica instantelor, ce puteți sa obțineți ,ce probe puteți solicita si administra etc.Nu contează discuțiile dvs cu soția,neînțelegerile ci interesul minorei etc.In general custodia e comuna iar domiciliul copiilor la mama ,pt a răsturna aceasta practica e mai complicat..
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider că trebuie să solicitați o Expertiză medico legală, dacă este adevărat ce ați relatat.Cineva are probleme psihice.Oricum puteți solicita in cadrul procesului de custodie o Evaluare psihosocială a copilului,dar și expertiză psihică medico-legală pentru sotie și minora pentru alienare.

Alte discuții în legătură

Ordin de protecție cornycorny cornycorny Buna ziua, sunt in divorț cu soția , aceasta se manifesta violent atat fata de mine cât și față de copii de mai mult timp având mai multe conflicte cu ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti gelu_cr gelu_cr am si eu o intrebare, sunt in divort cu sotia, aceasta acuzandu-ma de neglijenta si violenta fata de ea si de fiica noastra de 15 ani. violenta fata de ea ... (vezi toată discuția)
Ilegal sau nu? Hellena_0805 Hellena_0805 Buna ziua,sunt noua pe acest forum si imi cer scuze daca gresesc cu ceva.As avea mai multe intrebari si de aceea le voi pune pe rand si va multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)