avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt intre soti

am si eu o intrebare, sunt in divort cu sotia, aceasta acuzandu-ma de neglijenta si violenta fata de ea si de fiica noastra de 15 ani. violenta fata de ea consta in faptul ca i-am dat o palma dupa ce am suportat insulte si jigniri timp de cateva luni, am vrut sa termine odata cu aceste insulte, iar fata de fiica, pt ca acum trei ani i-am dat acesteia o palma pt ca si-a jignit mama iar acum doi ani pt ca i-am dat doua palme dupa ce am surprins-o in dormitor tavalindu-se in pat cu un coleg de la scoala. neglijenta constand in faptul ca sunt mai tot timpul plecat de acasa deoarece am doua slujbe si nu mai am timp sa stau cu ele sau sa ma ocup de lectiile fiicei, lucru pe care il face ea. recent am descoperit ca sotia are un cont la banca pe numele ei de care eu nu stiam si depune in el diferite sume de bani din bugetul familiei de aproximativ un an incoace. mentionez ca eu am veniturile de aprox trei ori mai mari decat ea si ca ma preocup de toate platile la utilitati si credite bancare. pot in acest caz sa o acuz de furt intre soti si ca cer verificarea contului bancar?
nu sunt intrunite conditiile infractiunii de furt. absolut toate acuzatiile care i le faceti cuiva vor trebui demonstrate ca de nu puteti dvs sa dati de belele.
o chitanta de depunere este destula dovada? dar dovada ca suntem despartiti in fapt de cateva luni?
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
gelu_cr, utilizator
Nu , din punct de vedere penal nu putem discuta de savarsitea vreunei infractiuni, insa acea suma de bani poate fi inclusa in masa partajabila in situatia in care veti divorta si apoi partaja bunurile din casatorie.
Inteleg ca aveti un venit de trei ori mai mare, prin urmare avand in vedere acest lucru puteti solicita o cota majorata de contributie la intreaga masa partajabila, inclusiv la acea suma de bani.
si daca nu stiu sigur despre ce suma este vb? sau daca stie ca am aflat si retrage banii?
Intelegem ca ati gasit o chitanta de depunere...poate a facut un credit si plateste rata, nu neaparat are un cont de economii.
Oricum nu conteaza, din ce spuneti nu doriti sa divortati si sa introduceti sumele in masa partajabila, ci doar sa o sicanati.

O chitanta nu e proba, si chiar daca ar fi, nu exista nici o infractiune, in nici un caz furt.

Alte discuții în legătură

Buna seara, sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa ... Seba74 Seba74 Buna seara, Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa in timp ce eu eram la o conferinta internationala. A luat fata noastra de 12 ani si a ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati StroieC StroieC buna seara sotia mea lucreaza la un magazin si acum 5 zile s-au furat din magazin (din pacate pe tura ei ) suma de 18000 ron , hotii apar pe camerele de ... (vezi toată discuția)