avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am vândut ieri o garsoniera reprezentând ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am vândut ieri o garsoniera reprezentând moștenire ...

Buna seara. Am vândut ieri o garsoniera reprezentând moștenire în coproprietate cu sora mea. Cumpărătorul a început chiar de astăzi să mă sune insistent in legătură cu eliberarea garsonierei care s-a stabilit de comun acord la 1 octombrie 2023, intrebandu-ma daca nu ii las și electrocasnicele , deși aceasta nu era o clauză in contract , spunandu mi că dacă m-a lăsat în garsoniera fara sa mi ceara chirie, ar trebui chiar sa i le las gratis, că oricum , o lună și 10 zile este cam mult . In plus ar vrea sa se și înscrie în cartea de imobil in 10 zile de la data actului de vânzare cumpărare. As dori sa știu care sunt drepturile mele și cum mă pot apăra în fața unei astfel de situații și hărțuiri. Și dacă Intr adevăr are dreptul să se înscrie în cartea de imobil câtă vreme nu locuiește aici, adică până la 1 octombrie când devine proprietar de facto.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 07:28, 23 August 2023
Ati stabilit in scris ca stati pana la 1oct sau doar vorbe?
Buna ziua. Bineînțeles,s-au precizat in act data eliberării, și faptul că proprietarul intra in drepturi de la data contractului dar în posesie de la 1 octombrie. Mai exact, transmisiunea proprietății de la data autentificării actului iar predarea imobilului de la 1 octombrie.

gi-jane2 a scris:

Ati stabilit in scris ca stati pana la 1oct sau doar vorbe?

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
Cody69, utilizator
Atunci blocati-l pe tel s8 gata. Pe 30 il sunati ca sa stabiliti cum faceti cu cheile.
Ok, mulțumesc. Dar contractele de utilități? Plus că trebuie să se înscrie la administrație în 10 zile?

gi-jane2 a scris:

Atunci blocati-l pe tel s8 gata. Pe 30 il sunati ca sa stabiliti cum faceti cu cheile.

Pentru înregistrarea în rolul fiscal, la Primarie, termenul este de 30 de zile de la semnarea contractului.
Intabularea în Cartea funciară întra în atribuțiile notarului și se face obligatoriu in ziua semnării contractului sau cel târziu a doua zi.
Intabularea la Cartea funciara durează maximum 10 zile lucrătoare.
Deci nu e vointa părților, ci obligația legala a notarului de a intabula contractele de vânzare pe care le perfecteaza.
Și da, atât timp cât a plătit prețul și dvs ați semnat ca vindeți imobilul, este normal sa fie înscris ca proprietar în Cartea funciară. Indiferent ca locuiește sau nu acolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Actele de proprietate ale vanzătorului la cine răman? Epuree Epuree Bună ziua, Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București. Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Precontract in lipsa intabularii LaviniaFlorentina LaviniaFlorentina Buna ziua! Intentionam saachizitionam o garsoniera. Actualii proprietari un cumparat-o acum 25 de ani de la o firma care a fost lichidata in urma cu 15 ani. La ... (vezi toată discuția)