avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! În legătură cu pensia alimentara,copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! În legătură cu pensia alimentara,copil 8 ani,locuiește ...

Bună ziua!
În legătură cu pensia alimentara,copil 8 ani,locuiește cu mine( mama),tatăl nu îl ia ,poate o ora sau doua pe luna,la doua luni..și atat.Lucreaza în armata după definitivarea divorțului ( a fost în 2018).Plătește 400,500 sau uneori 600 lei în cont ,pensia alimentara. În rest nu cumpăra niciodată nimic.Cum pot face ,ca de la locul de munca sa mi se vireze automat în cont 25%din cât câștiga?Sa exclud rugămințile și legăturile deoarece am obosit. Mulțumesc frumos pentru eventuale răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 20 August 2023
Steli123 a scris:

are stipulat în hotărâre ca este obligat pe lângă pensie sa se implice financiar în ceea ce privește sănătate, sport și educație, evident, nu o face.

Daca nu i-ati trimis facturi, notificare de plata... n-aveti nici o sansa sa recuperati pe acea obligatie.

Trebuie sa consultati un avocat sa va indrume in ceea ce priveste notificarea / instiintarea de plata astfel incat in cazul in care acesta nu plateste sa puteti recupera prin executor/instanta.

De ex... copilul face sport, platiti 400 ... in maxim 7 zile de la data la care ati platit ii trimiteti debitorului scrisoare recomandata cu confirmare de primire in care includeti factura si document de notificare plata... in acel document - suma totala, suma pe care i-o cereti (50% - parintii platesc in solidar), termen de plata (30 de zile de la data primirii).
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
c123456, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata in solidar nu insemana ca plateasca fiecare 50 %.
Apoi, nu stiu ce e cu termenul de 7 zile.
In realitate, nunpoate fi obligat sa plateasca mai mult de 1/4 din salariu.
Personal, cred ca e o greseala daca scrie in hotarare sa se implice financiar cand a stabili pensia maxima.
Cred ca scrie ca trebuie sa se implice in ce priveste educatia si restul , dar lasa la latitudinea lui pt ca nu poate fi obligat.
Plata in solidar nu insemana ca plateasca fiecare 50 %.
Apoi, nu stiu ce e cu termenul de 7 zile.
In realitate, nunpoate fi obligat sa plateasca mai mult de 1/4 din salariu.
Personal, cred ca e o greseala daca scrie in hotarare sa se implice financiar cand a stabili pensia maxima.
Cred ca scrie ca trebuie sa se implice in ce priveste educatia si restul , dar lasa la latitudinea lui pt ca nu poate fi obligat.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
gi-jane2, moderator
Bună ziua, sunt profund recunoscătoare ca ma ajutați sa înțeleg pe ce drum sa o iau..Da,scrie în hotărâre ca ambii părinți sunt obligați sa contribuie la creșterea ,educarea ,pregătirea profesionala, sport,sănătate, iar unde scrie ca pensia alimentara este 1/4 din venitul net realizat de tata ,scrie clar de niște articole ca este obligat sa contribuie financiar la cele menționate mai sus.Acum ,ca nu se implica, nici nu am făcut nimic, și nici nu îl înțeleg, dar știm bine ca sunt fffff multe cheltuieli. Iar copilul este al amândurora, custodia e comuna..de luat nu vrea sa îl ia...măcar sa plătească pensia alimentara cât trebuie
Pt asta, apelati la executor..cereti sa se verifice și daca a trimis corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna Sielena Sielena Imi raspunde cineva,custodia comuna cu domiciliul la mama, cine plateste pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Actualizare pensie intreţinere minor Martonze Martonze Instanţa a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentară în valoare fixă, pe care tatăl o plăteşte cu regularitate. Articolul 531 alin. (2) Cod ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am trecut prin divorț cu minori(trei). pe hotărârea ... Gabigeo Gabigeo Bună ziua! Am trecut prin divorț cu minori(trei). Pe hotărârea de divorț scrie ca pârâtul nu da dovada de implicare fata de familie.Are obligația de a ... (vezi toată discuția)