avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

avem o casa care a fost cumparata de parinti mei in anul 1981 facand acte de mana cu 7 vanzatori si 5 martori dar in 1993 ei sau despartit si eu cu sora mea cea mijlocie ne-am dus cu mama iar cea mare a ramas cu tatal in acea casa ulterior mutanduse la bunica care statea cateva case mai departe si fratete lui a pus stapanire pe aceea casa iar cand am vrut noi sa ne muta acolo el nea sp ca are titlu de proprietate pe aceea casa dar eu am fost peste tot si nu apare pe nicaieri si anul trecut a murit tatal meu si abea acum nea trecut prin cap sa facem succesiunea ca in tribunal am pierdut
Cel mai recent răspuns: maryan1150 , utilizator 13:49, 10 Februarie 2010
Faceti ce v-a spus roxanel.Aveti sanse mai mari.
Noi ca sotie(fosta)si copii nu stam acolo si am dori sa ne mutam acolo ce am putea sa facem? ne putem muta sau nu se poate asa ceva pana nu decide instanta?
si de curand ne-a sp cineva sa vacem titlu de mostenitor ne poate fi de folos in instanta sau la mutare. Se poate elibera titlu de mostenitor la actele pe care le avem? Cum este mai bine mai intai sa ii facem uchiului o plangere penala si dupa aia sa ne ducem acolo sa ne mutam deoarece acolo sta bunica si niste chiriasi care sunt bagati de unchiul nostru iar mai incolo cateva case sta unchiu si vine repede nici nu apucam sa ne dam jos din masina si vine repede si ne sp ca nu putem sa ne mutam deoarece el are titlu de proprietate si ca este casa lui dar au venit amandoi el si bunica la proces dar nu au aratat nimic
Va mai ofer o varianta: obtinerea emiterii Ordinului prefectului in baza legii 18/1991,pentru casa respectiva (procedura administrativa de obtinere a dreptului de proprietate).
1. obtineti un certificat de calitate de mostenitor de pe urma tatalui dvs (veti fi mostenitori, daca nu era recasatorit la deces, toti copiii recunoscuti legal).
2. mergeti la primarie, unde se intocmeste acest dosar, care va contine:
-cerere;
- copie a actului "de mana" pe care il aveti;
- copie a certificatului de calitate de mostenitor si actele de stare civila ale mostenitorilor;
- extras din registrul posesorilor 1990 (de la primarie) - ar trebui sa figureze acolo tatal dvs;
- extras din registrul agricol 1986-1990 (tot de la primarie);
- istoric de rol fiscal pentru imobulul respectiv (tot de la primarie, pentru a se dovedi plata impozitului);
- o schita cadastrala a casei si curtii, efectuata de un expert autorizat;
- eventuale declaratii de la vecini cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata curtii, rezultata din masuratori, este mai mare decat cea din acte.
Eu personal, cred ca pe aceasta cale veti rezolva mai repede decat prin instanta, si fara a mai fi nevoie sa-i chemati "din cele patru zari" pe cei care v-au vandut imobilul sau mostenitorii lor.
Totusi, inainte de orice, verificati la primarie (fisc si registrul agricol) cine figureaza ca proprietar al imobilului in cauza (daca este tatal dvs, este OK; daca apare deja unchiul....trebuie verificat cum si ce fel).
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
Kyandra, moderator
VA MULTUMASC FOARTE MULT pt sfaturile date. Noi acum doua saptamani am fost la primarie si ne-a dat o schita a terenurilor si a caselor, fiind facuta din satelit dar pe acea schita nu au putut sa ne dea numele proprietarilor decat nr caselor si cat teren are fiecare.La scoaterea unui certificat de mostenitor trebuie sa fim toate;copii si sotia ?(fosta fiind casatorit o singura data).Anul trecut noi am fost la taxe si impozite si am depus un istoric de rol si aceea adresa nu aparea la ei in arhiva dar acum doua sap am vrut sa mai depune inca unul dar pe vechea adresa sa vedem daca asa apare si ne-a sp ca nici asa nu apare la ei in arhiva. Iar in legatura cu mutatul acolo ne putem muta? ca stim ca unchiul nu are nimic neaparand la taxe si impozite nici pe numele lui iar contractul la lumina este pe numele tatalui meu.Noi am vrea sa ne mutam acolo si dna avocata ne-a sp ca nu putem ca nu suntem proprietari pe aceea casa cu teren dar o alta dna avocat ne-a sp ca putem ca nu poate sa ne opreasca nimeni ca acolo pe aceea casa (teren) nu este nimeni proprietrar noi vom fi doar atunci cand instanta decide ca noi avem dreptul sa fim proprietari ca au cumparato parinti mei cu un cotract de vanzare -cumparare sub semnatura privata dar noi nu stim ce sa facem dupa cine sa ne luam am mai dori si noi o parere va rog frumos. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
maryan1150, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa act de proprietate pe casa addonys_2007 addonys_2007 buna ziua! Din anul 1981 stau cu mama intr-o casa la tara, facuta pe pamantul unei bunici ale mele care intre timp a decedat. Aceasta bunica are 3 copii: ... (vezi toată discuția)
Succesiuni peste succesiuni mioararadu mioararadu buna ziua am nevoie de un sfat in legatura cu succesiunile facute dupa cei decedati .Astazi am mers sa fac schita casei curtii facute de parintii mei neavand ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)