avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Competenta teritoriala a instantelor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Competenta teritoriala a instantelor

Daca am deschis proces in luna martie la judecatoria de domiciliu pentru suspendare permis retinut in Valcea, inainte de legea 254/2023 prin care se stabileste ca e competenta instanta de la domiciliul meu, pot sa invoc legea asta si sa ramana dosarul la judecatoria Arad sau nu se aplica legea pentru procese pe rol inainte de intrarea ei in vigoare ? Multumesc
.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:27, 21 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati intuit corect, legea nu se aplica retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort oanacc oanacc Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu divortul . Sunt casatorita de 8 ani dar de 4 ani eu si sotul suntem separati. Intr-un final ne-am hoatarat sa ... (vezi toată discuția)
Majorarea suspendării permisului după contestație în judecatoria AntonioHart AntonioHart Bună ziua tuturor, Pe 02.02 am fost oprit de politia rutiera pentru ca nu acordam prioritate pietonului. Am semnat și primit pe loc procesul-verbal. Am ... (vezi toată discuția)
Competența materialã a ca într-un litigiu arbitral în raport de dispozițiile art. 25, alin. 2 ncpc și art. 83, lit. k din legea nr. 76/2012 cmihai2012 cmihai2012 O hotărâre arbitrală cu valoarea de 165 mil pronunţată în anul 2000 a fost contestată pentru anulare în nov. 2000 la TB. Acesta şi-a declinat ... (vezi toată discuția)