avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate E legal sa detin o trusa de lockpick-uri?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

E legal sa detin o trusa de lockpick-uri?

Buna, as dori sa stiu daca e legal sa detin o trusa de lockpick-uri fara a fi lacatus sau cu vreo dorinta de a deveni. E un hobby distractiv. Citind alte raspunsuri la intrebari similare, nu imi e clar. Si mai e o problema cu presupuneri de tip "daca nu profesezi n-ai nevoie deci n-ai voie", sau atitudinea automata ca e un lucru negativ sa fii interesat de acest domeniu. Pe de-o parte sper ca suntem destul de sanatosi la cap sa intelegem ca nu merge "security by obscurity", pe de alta parte suntem in Romania. Deci, ce spune legea?
Cel mai recent răspuns: Merlinh2o , utilizator 20:21, 21 August 2023
Ce conține trusa?
Nu detin vreuna, intrebarea era sa stiu daca imi pot cumpara. Ar contine uneltele obisnuite, o unealta de tensionare, cateva pick-uri de diferite marimi si un rake (pick pentru atacuri de cateva secune pentru lacate slabe).

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ce conține trusa?

Daca nu le folositi nu ar exista probleme.
Sunt scule care pot ajuta la comiterea de infractiuni dar daca nu comiteti infractiuni nu sunt probleme.
Super, multumesc!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu le folositi nu ar exista probleme.
Sunt scule care pot ajuta la comiterea de infractiuni dar daca nu comiteti infractiuni nu sunt probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Set lockpicking detinere legal sau nu? Dreadknight Dreadknight Buna ziua Imi doresc sa imi comand un set de lockpickuri de pe internet. Nu vreau sa il folosesc decat pt antrenament pt a invata si de cat pe lacate ... (vezi toată discuția)
Speracle sint legale sau ilegale ? corsicarul corsicarul intentionez sami achizitionez o trusa de speracle din afara tarii,pt ami usura munca.Lucrez ca lacatus si uneori sant solicitat la domiciliul clientului pt ... (vezi toată discuția)
Hoț bătut de păgubaș. lovire sau tâlhărie? robomax robomax daca am prins un hot la furat,l am batut i am luat scula cu care fura si adidasii,poate fi considerat talharie daca eu am retinut scula aia ca proba pentru ... (vezi toată discuția)