avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, am vrut să cumpăr un teren la tara, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, am vrut să cumpăr un teren la tara, am vorbit cu ...

Buna seara, am vrut să cumpăr un teren la tara, am vorbit cu proprietarul și mi a spus că nu are bani sa intabuleze terenul. Mi a zis sa i dau 1000 de lei pentru intabulare. I am dat banii, dar între timp a apărut o problema in familie și nu mai pot cumpăra terenul. Am anunțat proprietarul terenului că nu mai pot cumpăra, dar el nu vrea să îmi înapoieze banii care i am dat pentru intabulare. Ce as putea face pentru a mi recupera banii? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 20:27, 22 August 2023
Bună seara,

Aveți vreo probă din care să rezulte că ați dat acei bani? Este suficient și un mesaj pe whatsapp de exemplu.

Totuși, chiar și în lipsa unei astfel de probe, ați putea să îi trimiteți o somație proprietarului (prin avocat pentru ca solicitarea sa fie luata mai in serios) prin care să îi cereți să vă restituie suma într-un termen scurt.

O seară liniștită!|
Av. Samuel Micula
Ultima modificare: Marți, 22 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! Întâmpin și eu o problemă. În data de 01.02.2022, ... gabrielapana gabrielapana Bună ziua! Întâmpin și eu o problemă. În data de 01.02.2022, am încheiat un contract cu o formație (Tomis Quartet - Constanța), pentru prestarea ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o casă construită în 1975, pe un teren de 402 ... Padox Padox Am cumpărat o casă construită în 1975, pe un teren de 402 mp, din care, 138 mp au fost concesionați și pe care i-am dobândit prin Ordin al Prefectului. ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans sub forma de imprumut crisadi crisadi buna ziua Anul trecut ne-am hotarat sa cumparam o casa prin credit bancar, insa proprietarii nu aveau actele facute ( succesiune, intabulare, cadastru) si ... (vezi toată discuția)