Buna ziua! Ca urmare a modificarii Codului de procedura civila prin legea 140/2022 este necesara reexaminarea in instanta a actiunii de punere sub interdictie a mamei mele (bolnava psihic si incadrata in gradul grav de handicap mental), pentru care am fost desemnata anterior tutore.
Astfel ,prin comunicarea primita de la Parchet, sunt nevoita sa o supun pe mama mea atat unei evaluari psihiatrice cat si unei evaluari psihologice. Pentru aceasta ,in comunicare ,se face precizarea ca pot solicita ajutorul avocatului desemnat din oficiu, fara a fi specificat numele acestuia.
Cui ar trebui sa ma adresez pentru a afla cine a fost desemnat avocat din oficiu.
Daca mama se afla intenata intr-o sectie de psihiatrie va trebui sa fie examinata in unitatea spitaliceasca? Sau va trebui sa caut alt medic psihiatru si alt psiholog?
Va multumesc!
Bună ziua!
Dvs.veti face cerere pentru instituirea tutelei cf noilor prevederi legale în instanță și, in cadrul acelui proces, vi se va desemna un avocat din oficiu al cărui nume îl veți afla după desemnarea acestuia de către Baroul București.
Se vor face expertizele respective în cadrul noului proces, de principiu la locul unde este mama dvs.acum.Doar daca durează f mult expertizele respective( și de regulă durează f mult), puteți să alegeți să faceți dvs.expertiza respectiva in afara procesului și atunci o veți lua pe mama dvs.si o veți duce la expertize și veți plăti expertizele respective.