avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Categorie- carte de munca In urma faptului ca pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Categorie- carte de munca In urma faptului ca pe cartea de munca ...

Categorie- carte de munca
In uram faptului ca pe cartea de munca nu se afișează categorie de nici un fel de natura. Care sunt consecințele?
Paragraful de mai jos reprezintă răspunsul de la CJP.
Nu inteleg daca este nevoie de orice alt document sau care sunt consecințele pentru faptul ca lipsesc.
Mulțumesc.

"In vederea formularii unei raspuns la solicitarea dvs. inregistrata la CJP Vaslui cu nr. 23768 din 08.08.2023 vă rugăm să precizați dacă atunci cand folosiți termenul ”categorie” aveți în vedere grupa de muncă.

Astfel, dacă vorbiți de categorie ca treaptă de pregătire profesionala atunci categoria 1 sau 6, de ex. nu influentează conditiile de pensionare sau cuantumul pensiei dar, dacă aveti in vedere condițiile de muncă, grupa de muncă, atunci vorbim de implicatii atat asupra varstei de pensionare cat și a stagiului de cotizare realizat și a cuantumului pensiei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 30 August 2023
Este corect raspunsul dat de Casa de Pensii...dvs la ce va eferiti la grupele de munca sau la treptele profesionale ?
Nu se menționează nici una nici cealaltă in cartea de munca. Aici este dilema.
Daca nu se mentioneaza , atunci :
- nu ati prestat activitate in grupa de munca
- nu ati avut vreo categorie ca treaptă de pregătire profesionala mentionata expores in carmetul de munca.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Aceasta înseamnă că se încadrează în pensionare fara beneficii dar se încadrează. Am inteles corect?
Corect, va beneficia de pensie daca indeplineste conditiile cerute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere adeverinta grupa a ii-a ladria ladria Buna ziua, Am lucrat ca laborant într-o baza de recepție cereale si am o adeverința eliberata cu grupa a II-a. din 2009 pentru 16 ani lucrati in aceasta ... (vezi toată discuția)
Grupa ii munca mon73key mon73key Am lucrat in perioada 1998-2003 la CFR ca inginer si am fost incadrat acolo in grupa a II a de munca, lucru trecut in carnetul de munca. Ce beneficii am?Varsta ... (vezi toată discuția)
Pozitia 180 lit b anexa ii a ordinului 50/1990 Mircea 2018 Mircea 2018 Buna ziua, In vederea depunerii dosarului de pensie, lichidatorul judiciar mi a eliberat o adeverinta privind perioada lucrata in grupa II, conform poz 180, ... (vezi toată discuția)