Categorie- carte de munca
In uram faptului ca pe cartea de munca nu se afișează categorie de nici un fel de natura. Care sunt consecințele?
Paragraful de mai jos reprezintă răspunsul de la CJP.
Nu inteleg daca este nevoie de orice alt document sau care sunt consecințele pentru faptul ca lipsesc.
Mulțumesc.
"In vederea formularii unei raspuns la solicitarea dvs. inregistrata la CJP Vaslui cu nr. 23768 din 08.08.2023 vă rugăm să precizați dacă atunci cand folosiți termenul ”categorie” aveți în vedere grupa de muncă.
Astfel, dacă vorbiți de categorie ca treaptă de pregătire profesionala atunci categoria 1 sau 6, de ex. nu influentează conditiile de pensionare sau cuantumul pensiei dar, dacă aveti in vedere condițiile de muncă, grupa de muncă, atunci vorbim de implicatii atat asupra varstei de pensionare cat și a stagiului de cotizare realizat și a cuantumului pensiei.
Daca nu se mentioneaza , atunci :
- nu ati prestat activitate in grupa de munca
- nu ati avut vreo categorie ca treaptă de pregătire profesionala mentionata expores in carmetul de munca.
Grupa ii munca
mon73key
Am lucrat in perioada 1998-2003 la CFR ca inginer si am fost incadrat acolo in grupa a II a de munca, lucru trecut in carnetul de munca. Ce beneficii am?Varsta ... (vezi toată discuția)