avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Invitatie auto - e valida?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Invitatie auto - e valida?

Am primit o invitatie auto pentru ca am parcat aparent ilegal (cu toate ca nu era niciun indicator care restrictiona stationarea in zona respectiva). Pe invitatie scrie urmatoarele:

"In caz de neprezentare, vor fi luate masuri de sanctionare conform prevederilor art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61/1991R, cu amenda de la 500 la 1500 lei, prevazuta de art. 3, alin. 1, lit. c) din acelasi act normativ."

Intrebarea mea, este constitutionala invitatia/amenda asta? Avand in vedere ca vine de la politia locala si sediul la care trebuie sa ma prezint este sediul Directiei Politia Locala. Am inteles ca politia locala nu are asemenea autoritate, ma poate lamuri cineva?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 07:04, 31 August 2023
Invitatia e cat se poate de legala
Daca nu ma prezint la sediu sa ma identific, ce se poate intampla? Presupun ca nu imi vine direct amenda la domicilui pentru ca nu m-am prezentat avand in vedere ca invitatia auto putea pur si simplu sa zboare din parbriz, nu?
Zburatul din parbriz nu face parte din legislatie.
Cred ca poliția rutieră interpretează după bunul plac niște reguli noi apărute în secțiunea parcare și face niște abuzuri care ar trebui aduse la cunoștința forumurilor superioare . Foarte multi conducători auto primesc amenzi pentru parcare neregulamentara în locuri unde nu exista nici un indicator în acest sens , o alta prostie la fel cum a fost și amenda pentru formularul PLF care nu a făcut decât sa pună lumea pe drumuri și sa aglomereze instanțele cu contenstatii . De fiecare data când se da o lege noua se aplica după ureche și de obicei în cel mai prost și păgubitor mod pentru populație . Chiar dacă nu va prezentați o sa primiți acasă o alta invitație unde aveți un formular sa-l completați cu datele d-voastră și sa va motivați acțiunea . Îl puteți duce personal la DPL sau îl puteți trimite prin posta electronica . Dacă veți fi amendat rămâne sa faceți contestație în termenul legal .
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
Etsy123, utilizator
Finalmente, persoana isi asuma riscul. Adica amenda.
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2023
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt ... Maryus1986 Maryus1986 Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt o parcare neparlamentara. Dacă merg, imi vor face pv pe baza datelor înregistrate si automat ... (vezi toată discuția)
Somatie politia locala vladmaria04 vladmaria04 Buna seara! Am o nelamurire legata de un avertisment dat de politia locala pentru parcare auto pe trotuar. Am gasit in parbriz, dupa doua saptamani, fiind in ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare persoana juridica ony short ony short Buna ziua. Am parcat neregulamentar in alta localitate fara sa-mi dau seama (eu sofer persoana fizica) cu masina firmei. Firma a primit o invitatie din ... (vezi toată discuția)