avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de noapte neacordat dupa noua lege de salarizare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de noapte neacordat dupa noua lege de salarizare din invatamant

Buna ziua! Problema mea si a colegilor din invatamant care fac ture de noapte este urmatoarea: desi s-a dat noua lege de salarizare dupa greva, sporul de noapte s-a dat pe Iunie si Iulie, 25% din salariul minim pe economie si nu la salariul de baza. Mi s-a spus astazi de la secretariat ca trebuie sa contactez sindicatul ptr aceasta problema. Daca deschid o procedura contencioasa prin sindicat, cu siguranta va dura pana ne vom castiga drepturile in instanta. Exista vreo procedura legala prin care sa ne primim diferenta de bani, adica sa se recalculeze salariile din luna Iunie si Iulie cu sporul de noapte raportat la salariul de baza?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
GeorgianaLGA, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeorgianaLGA , utilizator 01:27, 4 Septembrie 2023
Sesizati Inspectia Muncii.
Va multumesc tare mult!

Cornel Vasile a scris:

Sesizati Inspectia Muncii.

Ture de noapte in invatamant???
Da, sunt supraveghetor de noapte la camin.

vali m a scris:

Ture de noapte in invatamant???

Ati depus sesizarea ??

Alte discuții în legătură

Spor munca de noapte invatamant- personal nedidactic se stie ... cristina_b cristina_b Spor munca de noapte invatamant- personal nedidactic Se stie faptul ca in sistemul public, in anul 2016 unele salarii de baza erau sub salariul de baza ... (vezi toată discuția)
program de lucru 12/24 -ture de noapte crystian81 crystian81 numele meu este cristian muncesc intr-o unitate spitaliceasca (urgente) program 12 cu 24, ture de zi si de noapte ,programul incepe 7- 19 ( zi) dupa care ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)