avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

sunt angajata la o firma cu contract individual de munca. Programul de lucru este de 2 ore pe zi si un salariu de 125 lei pe luna. Intrebarea este: beneficiez de concediu de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:49, 28 Ianuarie 2010
Daca acest venit a fost declarat si impozitat pentru ultimele 12 luni... Da

Nu est ementionata marimea venitului in cadrul lega, ci doar conditia de a le avea declarate si impozitate pentru ultimele 12 luni calculat pana la data nasterii copilului.

nu pt ca tre sa ai pe cartea de munca un an lucrat consecutiv dar daca nu stiati poate intra sotul daca este angajat cu carte de munca cu o vechime de cel putin un an iar la nasterea copilului poate intra el in prenatal si tu poti sa iti dai demisia ca sa poti avea grija de copil dar poate intra el doar daca sunteti casatoriti la primarie dar asta cu casatoria nu stiu sigur
bogdybal a scris:

sunt angajata la o firma cu contract individual de munca.

maryan1150 a scris:

nu pt ca tre sa ai pe cartea de munca un an lucrat consecutiv ...

Oare care-i diferenta??? :stunned:
1. OUG 148/2005 spune doar :
Art. 1. -
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).

2. Nu precizeaza nimic in legatura cu durata contractului individual de munca.
3. Asadar veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - as putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? gyuly_11 gyuly_11 Buna ziua, am deschis o intreprindere individuala, in sect.4, si ma intereseaza cum se procedeaza, daca trebuie sa fac contract individual cu CASS si la ce ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil iuliangl iuliangl Buna ziua. Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un rapuns.Sotia mea este in preaviz pana pe 18 03.2011 deoarece si-a depus demisia.Vechimea in munca ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil Dana Elena4 Dana Elena4 Bună ziua! Cate luni trebuie sa ai lucrate ca sa poţi intra in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani? Eu am lucrat in mai multe locuri si anul ... (vezi toată discuția)