avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Freelancer IT cu SRL angajat simultan la 2 contracte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Freelancer IT cu SRL angajat simultan la 2 contracte individuale de munca

Buna seara, sunt proaspat freelancer in IT cu un contract incepand de la 1 septembrie 2023, iar pentru asta mi-am infiintat un SRL.

M-am hotarat sa mai pastrez in paralel si contractul individual full-time de la job-ul anterior timp de o luna sa vad daca merge bine cu acest SRL, iar daca totul este in regula dupa vreo luna demisionez si raman doar pe SRL.

Insa din ce am inteles este necesar ca in maxim 30 zile de la data infiintarii SRL-ului sa declari un angajat full-time ca sa poti beneficia de microintreprindere si nu impozitare pe profit. Intrebarea mea este daca sunt supus anumitor riscuri/refuzuri incercand sa ma angajez la mine pe firma figurand cu 2 job-uri full-time in acelasi timp?

Auzeam ca cei de la ITM s-ar putea sesiza pentru acest aspect... insa discutand cu niste contabili mi-au oferit si varianta de a imi face un contract de mandat pe SRL-ul meu ca sa pot beneficia de microintreprindere, platind echivalentul salariului minim pe economie, ca la un angajat.

Oare ce parere aveti? Despre ambele variante? Riscuri, sugestii, dificultati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 4 Septembrie 2023
Va puteti angaja la propria societate ... nu are nicio legatura ITM- ul cu acest aspect.

Asa este, termen de 30 zile de la data înregistrării în registrul comerţului pentru îndeplinirea acelei condiţii de a avea un angajat cu normă întreagă, potrivit Codului muncii.
Deci nu o sa fiu tras la raspundere din nicio parte in sensul ca figurez cu 2 contracte individuale de munca pe acelasi cod CAEN?
Nu aveti de ce sa va faceti griji..ati semnat vreo clauza de neconcurenta?
La primul contract de munca, si anume cel vechi este stipulat ca nu am voie sa fac concurenta dar ma gandesc ca nu ar avea cum sa se sesizeze decat daca fac ei verificari si observa ca eu mai sunt angajat intr-un loc. Ce parere aveti?
Verificari nu au cum , ca nu le ofera ITM-ul astfel de informatii.

Alte discuții în legătură

Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o ... carmen.manole carmen.manole Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o companie, cand acea persoana are deja job full time intr-o alta companie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
2 locuri de munca tatiana0906 tatiana0906 Buna seara. de ceva timp ma confrunt cu o dilema. Sunt angajata a unui INCD (full time)si de curand mi s-a mai oferit un job part time. Exista vreo problema ... (vezi toată discuția)
Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? keeNy keeNy Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? (vezi toată discuția)