avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune unchi fara copii. De ce nu i-a revenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune unchi fara copii. De ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi?

Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, unchiul spune ca el a mostenit 1/2 din masa succesorala a sotiei sale decedate, detine acuma 50% din casa+teren fiind proprietatea lui din comunitatea de bunuri, plus 25% din valoarea casei reprezentind 1/2 din masa succesorala a sotiei sale, rezulta ca este proprietar pe 75% din casa+teren.
Matusa are 3 surori in viata, carora le-a revinit 1/2 din masa succesorala.
De ce spune unchiul ca se poate renunta la succesiune catre o persoana anume beneficiara, una dintre surorile matusii? Cred ca a fost o intamplare a interpretarii lui, ca daca renunta o singura sora partea lor de 1/2 revenea celor 2 surori care nu au renuntat. Eu stiam ca unul renunta si revine tuturor celorlalti, inclusiv unchiului.
El spune ca au renuntat 2 surori ale matusii si a revenit uneia toata partea ce revenea surorilor matusii.
Cota de 1/2 a celor 3 surori nu se incurca cu partea unchiului? Daca renuntau toate revenea partea lor unchiului? De ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi?
Cred ca este un fel de copac cu crengi separate pe care nu le inteleg clar.
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 18:52, 7 Septembrie 2023
Da. Nepoții de fiu predecedat, indiferent de numărul lor (2, 4, 11), primesc împreună (și apoi impart între ei în mod egal) partea din moștenirea bunicului/bunicii care s-ar fi cuvenit tatălui lor dacă ar mai fi fost în viață. Tatăl lor, dacă ar mai fi trăit, primea 1/5 din moștenirea mamei sale (bunica). Copiii lui vor primi 1/5 deîmpărțit la numărul lor (4) sau la numărul acelora dintre ei (3, 2 sau 1) care acceptă moștenirea bunicii.

Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2023
romascanu, moderator
Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)