avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, Avem o situatie deosebita: Compartimentul ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, Avem o situatie deosebita: Compartimentul achizitii ...

Bună ziua,
Avem o situatie deosebita:
Compartimentul achizitii regionale are șeful direct la sediul central și persoanele din subordine sunt la Directiile Regionale, unde avem câte un responsabil SSM/SU, cine semnează pe fisa la instruirea periodica ? Semnătura este olograf. Poate să-i facă instruirea periodica și să si semneze responsabilul SSM/SU de la directia unde se afla angajatul?
Cel mai recent răspuns: dutun , utilizator 14:58, 12 Septembrie 2023
Instruirea la locul de munca se efectueaza de catre conducatorul locului de munca nominalizat prin decizia angajatorului. Responsabilul (adica ?!) ssm, eventual poate sa vizeze fisele de instruire ssm, ca a verificat daca s-a efectuat instruirea periodica.
Modul de efectua a instruirii periodice se stabileste in cazul dvs., prin decizia angajatorului, dar numai cu respectarea Legii ssm nr. 319/ 2006.
Aveti la dispozitie instruire online semnatura electronica. Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Bună dimineața,
Așa ne-am gândit și noi dar pentru emiterea unei decizii, cei de la juridic ne cer să facem trimitere la legislație.
Practic aceste persoane sunt la sediile direcțiilor regionale, au șeful la sediul central. La nivelul direcției regionale au ca șef directorul.
O zi bună!
Hotarati-va: cine este conducatorul locului de munca/ seful direct !?
Juristilor dvs. propuneti-le sa studieze Legea ssm nr. 319/ 2006 si HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile ssi completarile ulterioare pentru a afla cine face instruirea periodica. Conducatorii locurilor de munca sunt cei nominalizati in organigrama firmei, iar acestia efectueaza instruirea periodica ssm si psi-su.
Bună ziua,
Sunt de acord cu dvs. și știu prevederea legală, dar aici este o situație specială pe care legea nu o prevede, și anume: conducătorul (șeful direct) este la sediul central, iar persoanele care vor fi instruite sunt la sediile direcțiilor regionale, aflate în alte orașe din țară.
O zi bună!
Pentru situatii deosebite, legislatia prevede instruirea online pe baza de semnatura electronica.

Alte discuții în legătură

Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii TutuianuR TutuianuR Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm adrian65 adrian65 Sunt angajat, la o firma care este subantreprenor in cadrul unui proiect de constructii, cu C.I.M. <Inspector SSM> si cu decizie de <Lucrator desemnat ... (vezi toată discuția)
Situatii de urgenta mummy mummy Sunt desemnata prin decizie lucrator desemnat ssm la o institutie publica ce are un numar de peste 150 de angajati.Mentionez ca am cursuri de specialitate in ... (vezi toată discuția)