avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM

Buna ziua,
Am lucrat 12 ore pe zi pe un contract de munca cu jumatate de norma. As dori sa stiu ce as putea rezolva daca as face plangere la ITM. As pute obtine recalcularea salariului? De ce as avea nevoie? A mai avut cineva deaface cu cei de la ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 29 Ianuarie 2010

1. Daca dvs. ati avut experiente neplacute cu ITM nu inseamna ca toata lumea va avea la fel.

Adevarat.

2. Va cred, aveti dreptate dar asta nu inseamna sa demoralizati si pe ceilalti. Lasati-i sa incerce modalitatile legale si s-ar putea sa reuseasca acolo unde dvs. ati esuat.

Autorul subiectului a intrebat:
A mai avut cineva deaface cu cei de la ITM?

Reclamatiile la ITM fac parte din procedura, indiferent de cum se achita cei de la ITM. Nu se poate continua o solutie in deplina integritate procedurala la politie spre exemplu daca nu s-a consultat ITM-ul. Asadar oricum este necesar sa faci reclamatie, depinde insa ce vrei sa obtii.
Deasemenea fiecare intelege ce vrea. Daca nu va convine experienta mea cu ITM, chiar va rog s-o schimbati. Nu eu am esuat, ci ITM, sa-si respecte legea in baza careia functioneaza.

3. ITM are multe bube in cap dar asta nu ne indreptateste sa nu mai apelam la aceasta institutie care are si obligatia de a ajuta si indruma pe clientii sai (angajatori si salariati).

In primul rand nu am beneficiat de indrumare, in al doilea rand nimic nu va indreptateste sa incercati sa musamalizati adevarul si sa-mi puneti vorbe in gura, nu am zis niciodata sa nu faci reclamatie la ITM, ba mai mult, sfatuiesc sa se trimita reclamatiile direct la petitii@inspectiamuncii.ro, deoarece cei de acolo chiar le inregistreaza si le trimit la ITM, si veti primi confirmarea prin posta, fara sa te mai deplasezi.

4. Sa intelegem de la dvs. ca trebuie sa ne resemnam ca nimeni nu ne face dreptate? Poate gresim si noi pe undeva si nu ne dam seama!
Va multumesc pentru intelegere!

Repet, fiecare intelege ce vrea, important e sa existe informatie din care sa intelegi ce vrei insa. N-am spus ca nimeni nu face dreptate dar am demonstrat ca dreptatea nu este unitara. Unii sunt pluribus impar.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri

"Aveti nevoie de dovezi (condica/foaieprezenta, state, martori dispusi sa sustina)"

Fosti angajati pot fi considerati martori? Dar cei care au fost doar la interviu si li s-au spus ca programul de lucru va fi de 12 ore iar contractul de munca va fi facut pe jumatate de norma?

"petitii@inspectiamuncii.ro" este valabil pentru toate judetele?
Fosti angajati pot fi considerati martori? Dar cei care au fost doar la interviu si li s-au spus ca programul de lucru va fi de 12 ore iar contractul de munca va fi facut pe jumatate de norma?

Sincer nu stiu ce sa spun, sa nu considera ca acestia o fac din razbunare ca nu au fost angajati sau au fost concediati. Merita incercat.

"petitii@inspectiamuncii.ro" este valabil pentru toate judetele?

Da.
Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin :
- Email: petitii@inspectiamuncii.ro

- Fax: (021) 302 70 64

- Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

carte de munca neo2 neo2 buna ziua . am lucrat in 2010 timp de 6 luni la un \" patron \",afaceri cu statul . in luna decembrie am ramas acasa, nu a amintit nimic de cartea de munca . ... (vezi toată discuția)
Reclamatie lovdreams lovdreams Salut.Cine poate sa-mi dea si mie adresa corecta a Ministerului de Finante ( ca am inteles ca are in subordine si ANAF si Garda Financiara si pe net am gasit ... (vezi toată discuția)
Refuzul directiunii de a aplica legea muncii marcel66 marcel66 CER AJUTOR ..vad ca nimeni nu este prea interesat de intrebarile mele sau cel putin consider ca nu gasesc raspunsuri ?..atat timp cat gasesc legi care imi dau ... (vezi toată discuția)