Am un fiu casatorit nelegal si as dori ca tatal meu sa-i treaca pe numele lui casa,acum inainte de "a intra in legalitate ",sa zicem. Cum este mai bine,in asa fel incat sa nu devina bun comun si sa nu poata fi atacat acel act?
Multumesc frumos!
Nu stim ce legislatie ne asteapta maine sau in viata de apoi. Cert e ca pentru moment, ori vanzare, ori donatie, este acelasi lucru in prezent atat in raport de rezervatari, dar si in raport de viitoarea sotie (daca se incheie inainte de casatorie, ba chiar si duoa in anumite conditii).
Avem un text de lege, 845 Cod civil, care ne psune ca vanzarea catre descendenti e prezumata donatie. Si asa ajungem ca minunata noastra vanzare sa fie donatie pana la... proba banilor. Care de unde sa fie probati, daca nu se platesc? :))
Deci ramane donatie, ca altfel nu se poate.
Iar sora trebuie sa primeasca rezerva ei, ca altfel ori desface actul ori ii cere in bani partea ei (asta in functie de cat de inteligent e facut actul).
Ba chiar... daca e facut actul de vanzare (care va fi privit tot ca donatie toata ziua), inseamna ca nu are nicio clauza care sa fereasca imobilul de la a fi luat in natura de sora (matusa fiului dv.).
O scutire de raport n-ar avea ce sa caute in vanzare... ;)
Pe partea cu imbunatatirile, astea nu-l apara pe fiu de nevasta (care poate cere bani pe partea ei de participatie), dar il apara mai bine ca matusa lui sa nu primeasca imobilul in natura.
Mai conteaza daca imobilul tatalui dv. e bun propriu sau a fost comun... sau poate inca e comun si mai traieste si mama dv... Dupa care s-o fi facut dezbaterea succesiunii?
Toata incalceala se desface incet, in functie de care pe care ar putea mosteni si in functie de ce bunuri anume mai are batranul... acum sau la moarte. Recomandat a se face cu cap si cu actele in fata si s anu luati decizii asa, de pe un forum...
Mostenire
ContSters192876
Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)
Donatie
ileana-carmen
Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
Tatal meu este casatorit a doua oara si nu are copii din aceasta casatorie. Din prima, casatorie, ... (vezi toată discuția)