avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatie sau nu proprietar?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatie sau nu proprietar?

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca sunt OBLIGAT in calitate de proprietar sa ii fac carte de identitate chiriasului, si daca chiriasul poate obtine carte de identitate fara acordul proprietarului doar pe baza contractului de inchiriere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 16:45, 8 Septembrie 2023
Buna ziua, raspunsul la ambele intrebari este nu.
Multumesc
Am intrebat pentru ca am citit ca in luna iunie a intrat in vigoare o L 162/2023 care stipuleaaza asa ceva
La ce articol ati gasit dvs. asa ceva ?
[ link extern ]
Art. 36 , as zice ... “ Luarea in spatiu “ presupune schimbarea CI a celui luat in spatiu , deduc de aici ca nu e vorba doar de viza de resedinta ( care nu necesita schimbarea CI ) - asa numita “ mutatie “ . Poate nu interpretez bine ... Ar fi de mare si larg interes o interpretare corecta , toti cei care au dat in chirie o proprietate ar fi vizati ...
art 36 si art 39

Alte discuții în legătură

Bună seara! În legătură cu noua lege în care proprietarii ... Baam1995 Baam1995 Bună seara! În legătură cu noua lege în care proprietarii trebuie să îi ia în spațiu pe chiriași, se aplică si viza de flotant? Sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Ce acte de identitate/vize trebuie sa am în timpul de 3 luni ... Dorin Varvaroi Dorin Varvaroi Ce acte de identitate/vize trebuie sa am în timpul de 3 luni când locuiesc la altă proprietate din alt oraș ? (vezi toată discuția)
Obligativitate luare in spatiu sau contract de chirie constsil constsil locuiesc cu prietena intr-un apartament al sorei mele. eu am imputernicire totala asupra acelui apartament. domiciliul permanent il avem in alta localitate. ... (vezi toată discuția)