avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună seara! În legătură cu noua lege în care ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună seara! În legătură cu noua lege în care proprietarii ...

Bună seara!
În legătură cu noua lege în care proprietarii trebuie să îi ia în spațiu pe chiriași, se aplică si viza de flotant? Sau doar cu schimbarea actului de identitate?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:09, 16 Iunie 2023
Se poate pune viza de flotant, la care nu se schimbă buletinul.
OUG nr 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi buletinele românilor modificata prin Legea nr 162/2023,
"persoana care găzduiește o altă persoană care nu are înscrisă în actul de identitate adresa la care locuiește efectiv după trecerea termenului prevăzut la art. 31 alin. (1) (15 zile - n. red.) are obligația de a se prezenta împreună cu aceasta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, în vederea exprimării consimțământului de primire în spațiu".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie sau nu proprietar? LC-M LC-M Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca sunt OBLIGAT in calitate de proprietar sa ii fac carte de identitate chiriasului, si daca chiriasul poate obtine carte ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa iti schimbi adresa in buletin cu adresa pe ... dubick dubick Este obligatoriu sa iti schimbi adresa in buletin cu adresa locuintei pe care ai inchiriat-o sau poti ramane cu o adresa pe care ai avut-o inainte . La ce ... (vezi toată discuția)