avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contractele de mandat cu onorariu de minim pe economie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contractele de mandat cu onorariu de minim pe economie

Pentru contractele de mandat cu onorariu de minim pe economie, mandatarul are asigurare de sanatate si contribuie la fondul acestuia de pensii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 19:38, 8 Septembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La contractul de mandat contribui la tot la fel ca la un contract normal de munca doar ca platesti mai multe taxe la stat intrucat nu se acorda deducerea personala.
Este de preferat sa va faceti un contract de munca . La fel recomanda ITM si la angajatii asociatiilor de propritari unde legea zice ca parte din angajatati pot fi remunerati in baza unui contract de mandat.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator pe post de vanzator AncaUrda AncaUrda In cazul unui mic magazin alimentar, daca administratorul societatii vinde marfa, trebuie sa i se faca CIM? Daca da, pe ce post va fi angajat, cu ce ... (vezi toată discuția)
Administrator srl patipatason patipatason buna ziua, Un administrator de SRL poate fi remunerat pe contract individual de munca? Care sunt posibilitatile de remunerare ale acestui administrator si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca sunt președinte la o asociație de proprietari, ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! Daca sunt președinte la o asociație de proprietari, prin contract de mandat cu toate taxele plătite la stat, beneficiez de asigurare ... (vezi toată discuția)