Buna ziua, in cazul in care o societate (SRL) intra in faliment/insolventa, iar contractul de finantare nerambursabila este inca activ, pot fi afectate si activele asociatilor, care sunt trecute pe persoana fizica? Pe langa raspunsul la aceasta intrebare specifica, va rog sa imi explicati si ce presupune procesul in sine de insolventa in aceasta situatie cu fondurile.
În cazul în care se constata ca starea de faliment este cauzata de asociați sau administrări, pot fi afectate activele acestora. Depinde de mai mulți factori, inclusiv starea proiectului, dacă exista sau nu deficiente, datorii la bugetul de stat, etc.
În rezumat scurt, insolventa include 2 posibile proceduri diferite - reorganizare (care presupune continuarea activității) sau faliment (care presupune lichidarea activelor și încetarea activității).
Cred ca aveti nevoie de o analiza detaliata a situației concrete a firmei.
Insolventa- solutii
irina.vas
Buna ! Am o firma de transport care are datorii de aproximativ 25.000 de euro si de incasat doar 10.000 de euro.Acesti bani ii incasez in urmatoarele 4-5 luni ... (vezi toată discuția)
Insolventa
BADIU DIANA
Am un SRL, s-au diminuat veniturile, dar vreau sa pastrez firma si sa pot sa-mi achit si creditele care le am pe firma. Am citit legea insolventei si consider ... (vezi toată discuția)