avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de 2 ori, contraventii diferite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de 2 ori, contraventii diferite

Buna seara,

Am cateva intrebari legate de prelungirea perioadei de suspendare auto, cat si redobandirea permisului.
Acum 4 luni mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile din pricina depasirii vitezei legale cu 54 km/h. Am sustinut testul de redobandire si am redus perioada cu 30 de zile.
Am obtinut permisul fara probleme iar astazi mi-a fost suspendat permisul, pe o perioada de 60 de zile, din cauza depasirii pe linia continua.

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Mai pot sustine din nou examenul de redobandire? (Din ce am inteles, nu ar mai fi posibil deoarece permisul a fost suspendat deja de 2 ori intr-o perioada de 6 luni).

2. Perioada suspendarii curente se majoreaza cu 30 de zile? Aici imi este putin neclar deoarece sunt contraventii diferite si am inteles ca majorarea cu 30 de zile se aplica la savarsirea aceleiasi contraventii in cazul in care a fost efectuata intr-o perioada de maxim 6 luni. Aici nici domnul politist nu a stiut sa imi raspunda (la niciuna dintre intrebari).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:36, 11 Septembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti da de reducere, perioada de suspendare va fi majorata cu 30 de zile.

Articolul 103
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de șase luni de la data restituirii permisului de conducere, o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin (4), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea faptei se majorează de drept cu încă 30 de zile. Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.
(la 31-01-2022, Alineatul (2) din Articolul 103 , Capitolul VII a fost modificat de Punctul 24, Articolul I din ORDONANȚA nr. 1 din 27 ianuarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 28 ianuarie 2022 )

Articolul 104
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
c) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pentru redobandirea permisului MadalinaCosmina MadalinaCosmina Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost ... (vezi toată discuția)
Salut am avut permisul suspendat o data anul acesta Și acum ... Ionmihail1 Ionmihail1 Salut am avut permisul suspendat o data anul acesta Și acum recent mi l a suspendat iar Mi a scris 3 luni pe foaie E posibil să-mi bage 1 luna in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere Away1722 Away1722 Buna seara! Pe data de 19 nov 2016, mi-a fost retinut permisul pt viteza, respectiv 102 km/h in localitate. Am facut contestatie, in urma careia mi s-a respins ... (vezi toată discuția)