Bună ziua . Am o situație încurcată . Niște persoane mi-au otrăvit albinele intrând prin efracție pe proprietatea mea . Am făcut sesizare la poliția Gurahonț dar de acolo a fost trimisa la Arad la oficiu pentru protecția animalelor unde am fost audiat dar de atunci nu să mai întîmplat nimic . Cei de la Arad au întrebat facă sa făcut anchetă în ce privește întrarea prin efracție de pol Gurahonț . Nu sa făcut nici o anchetă . Mai mult de atît , cei de la pol Arad nu mi-au permis sâ menționez în declarația dată acolo tot ce știu. Au spus că trebuie să menționez pe cine bănuiesc și de restul se va ocupa un procuror . Am sunat de munte ori si am întrebat ce se întâmplă cu plângerea pe care eu am făcut-o , dar am fost redirecționat de la un nr de tel la altul ca în final să mi se dea un nr de dosar penal și mi sa spus să merg la procuraturâ să vorbesc cu procurorul de caz . Am fost și la procuratura tribunalului Arad și la procuratura judecătoriei Arad și au spus că dosarul este la Gurahonț . Am mers la procuratura la Gurahonț și doamna procuror șef a spus câ dosarul nu are cum să fie la Gurahonț pentru câ de dosar se ocupâ cei de la Arad . În plus doamna procuror șef mia spus câ nici procurorul de caz nu va vorbi cu mine , câ nu mi se permite accesul la dosar si ca se va da o decizie doarvpe baza a ce au deja și ca nu contează peobele si informațiile pe care eu le dețin . A mai spus că dacâ nu sînt de acord cu decizia procurorului pot sa fac contestație . De peste cinci luni sînt trimis de la o instituție la alta și nimeni nu găsește dosarul . Ce să fac ?
Bună ziua! In calitate de parte vătămată aveți drepturile prevăzute la art. 81 Cod procedură penală. Aveți dreptul să studiați dosarul( drept care implică inclusiv obținerea de fotocopii după actele dosarului care vă interesează sau chiar după întreg dosarul. Costă 50 de bani pagina). Din păcate, nu o să vă fie foarte ușor să vă descurcați singur pentru punerea în valoare a tuturor drepturilor dumneavoastră. Cea mai bună variantă ar fi apelarea la serviciile unui avocat serios, cu experiență în penal. Aici, pe forum, puteți primi doar niște sfaturi generale pentru că fiecare dosar e diferit și documentele trebuie întocmite în funcție de fiecare situație în parte. De asemenea aveți dreptul că contestați actele procurorului, dar probabilitatea de a câștiga în instanță această contestație depinde mult de cum e formulată și mai ales susținută in fața judecătorului. Ca să vă reprezentați singur în toate aceste proceduri, nu este imposibil, însă nu cred că este recomandat. Dacă maine un avocat s-ar apuca de apicultură, si-ar lua 20 de cărți și le-ar citi din scoarță în scoarță, credeți că în practică va reuși să ingrijească singur 10 familii de albine, asa cum trebuie ?Am avut și eu stupi cu albine, nu f mulți, si oricât am citit tot am facut greseli ce puteau fi usor evitate cu sfaturile cuiva cu experiență in domeniu.
Fara sa aveti avocat nu veti rezolva nimic.
Si cu avocat platit este complicat deoarece trebuie sa gaseasca politia persoanele si daca nu le gasesc nu se va rezolva nimic.
Trebuie sa existe si probe...
Plan afaceri 112
ALEXVALER
Buna ziua.
Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am ... (vezi toată discuția)