Hello!
Am solicitat de curand instantei sa constate ca sunt unicul mostenitor al mamei mele si sa se anuleze certif. de mostenire obtinut fraudulos de sora mamei mele (matusa mea), in timp ce eu eram plecat din tara.
Aceasta a mers la notar fara stirea mea si a obtinut acest certif. declarand mincinos ca mama mea (sora ei) nu a avut descendenti, iar ea este unica mostenitoare.
In baza acelui certificat, matusei i sa retrocedat un imobil care a apartinut mamei mele, facand cerere pe legea 10/2000.
Mi s-a respins actiunea pentru lipsa de interes intrucat s-a apreciat ca nefacand personal cerere pe lg.10 pentru retrocedarea imobilului, nu mai am nici un interes sa anulez certif. matusei, ne mai putand sa indic si alte lucruri de mostenit.
Mi-am restrans de aceea pretentiile in cursul pledoariei finale pe fond, solicitand constatarea doar a calitatii mele de mostenitor, necunoscand alte bunuri ale mostenirii.
Avocatul matusei s-a opus pretinzand ca cererea mea finala conduce la modificarea actiunii, lucru tardiv in acea faza finala a procesului.
Eu consider ca acest lucru nu a fost corect, sustinand ca nu este o modificare ci o restrangere a pretentiilor, conorm principiului : "cine poatemult, poate si mai putin"
Abia dupa aceasta introducere pot pune intrebarea: ce ar fi mai bine, sa fac recurs, sau sa deschid o alta actiune in care sa cer doar calitatea de mostenitor, fara sa indic nici un bun de mostenit?
Multumesc oricui se va obosi sa-si dea o parere.
ORICE OM TREBUIE SA AIBA O ACTIVITATE, CU CONDITIA CA ACEASTA SA NU DEGENEREZE IN MUNCA!
Din pacate, adi2003, actiunea petitie de ereditate se prescrie dupa 3 ani de la acceptare, ori, la mine au trecut aproape 20, de la actele de acceptare tacita si 6 ani de la manoperele matusei, iar eu am aflat despre acestea acum un an...
Sorry, nu stiu daca mai sunt in termen, mai ales ca nici nu am facut cerere pe legea 10 pentru retrocerarea imobilului...
Ce trebuie sa facem?
DanyD
Buna ziua,
Eu si sora mea, acum 20 de ani in urma am fost abandonati de mama noastra, aceasta plecand in Turcia si intemeindu-si acolo alta familie.
Acum ... (vezi toată discuția)