avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei ...

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei mele care a fost operat la un chist ovarian. Operația s-a efectuat prin laparoscopie, iar la a treia zi a fost externată dintr-un spital privat. După o zi, a început să se simtă rău și a prezentat simptome care nu erau normale. După o discuție telefonică cu medicul care a efectuat operația, am decis să o readucem înapoi la același spital.

A doua zi, a fost supusă din nou unei intervenții chirurgicale efectuate de către un alt medic, deoarece a fost descoperită o fisură în intestinul subțire, care a explicat simptomele anterioare. Medicul care a efectuat prima operație a menționat că s-a produs o fisură în intestinul subțire, dar nu a oferit detalii despre cauză. Medicul care a efectuat a doua intervenție a spus că a existat o fisură în intestin și a fost necesară o intervenție de urgență, dar nu a detaliat cauza exactă.

Pe fisa de externare scrie urmatoarele:

Cunoscută cu hipertensiune arterială (HTA) și tratament antihipertensiv, cu antecedente de colecistectomie și ovarectomie stânga, a fost operată în data de 30.08.2023 pentru un chist ovarian drept și sindrom aderential, care a necesitat o anexectomie dreapta. Pacienta a fost internată de urgență în serviciul nostru cu vărsături alimentare și bilioase, dureri abdominale, distensie abdominală, și secreție cu nuanță verzuie la nivelul plăgii postoperatorii ombilicale, în scopul unui tratament specializat.

Examinările de laborator efectuate la internare au arătat valori crescute ale creatininei, procalcitoninei, proteinei C reactive (PCR), și transaminazei glutamico-piruvică (TGP).

Examinarea CT TAP a evidențiat pneumoperitoneu în mezogastru și hipogastru, îngroșarea țesutului subcutanat periombilical, îngroșarea difuză a peritoneului la nivelul abdomenului mijlociu și inferior, precum și distensie, stază și nivele hidroaerice la nivelul intestinului subțire. După pregătirea preoperatorie, în data de 3.09.2023, în condiții de anestezie generală, s-a efectuat o intervenție chirurgicală prin laparotomie exploratorie.

În cadrul intervenției chirurgicale intraabdominale, s-a constatat un sindrom aderential pronunțat, peritonită periombilicală cu prezența unui lichid peritoneal cu aspect similar conținutului intestinal, precum și o fistulă punctiformă la nivelul intestinului jejun. De asemenea, s-a constatat prezența unui bloc aderential inflamator jejunoileal. S-a efectuat o visceroliză extinsă cu dificultate, urmată de rezecție segmentară a intestinului jejun și o anastomoză jejuno-jejunală tip L-L, însoțită de un lavaj amplu al cavității peritoneale, precum și de drenaj subhepatic și în fundul de sac Douglas.

Întrebarea mea este dacă este un caz penal și dacă pot demonstra în instanță că primul medic a greșit și din cauza intervenției sale s-a ajuns la cea de a doua.

Mulțumesc,

Alte discuții în legătură

Malpraxis arabella2112 arabella2112 Am 31 ani si am fost internata pentru \"tumora pelvina dura\" care se presupunea a fi fibrom si in timpul investigatiilor medicale din spital s/a descoperit ... (vezi toată discuția)
Caut avocat bun pt un proces de malpraxis mirelala mirelala sunt parte vatamata intr-un caz de malpraxis si detin toate documantele care sa ateste acest fapt, vreau sa stiu daca pot gasi in Bucuresti un avocat care sa ... (vezi toată discuția)