avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: ...

Buna ziua,

am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
- sunt in ultimul trimestru de sarcina, cu posibilitatea de a naste in orice moment. Solicitand concediul prenatal, am aflat de la Angajator ca acesta este neplatit, datorita faptului ca am mai putin de 6 luni de cotizare in ultimele 12 luni.
Mentionez faptul ca: 1. sunt doctoranda cu frecventa zi, bugetat cu bursa; 2. am un contract de angajare full time pe perioada determinata (Aprilie 2023 - Februarie 2024), potrivit caruia, doar in Noiembrie as putea beneficia de concediu platit (dupa trecerea celor 6 luni minim din momentul angajarii).
In momentul de fata, continui contractul de munca pana in ziua nasterii, dupa care voi intra in concediul obligatoriu de lauzie de 42 zile (care inteleg, ca va fi neplatit).
Care este recomandarea dvs. in situatia de fata (neavand minimul de 6 luni de cotizare la stat din mumentul angajarii, dar urmand studii superioare la zi inainte de angajare) pentru a putea beneficia de indemnizatia de concediu de maternitate (126 zile concediu pre si postnatal) si indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani?
Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
MihaelaP10, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu pre, post natal si indemnizatie maternitate doctorand cu frecventa si plata cu ora OanaSorina OanaSorina Sunt incadrata ca si student-doctorand cu frecventa cu bursa din data de 17 octombrie 2011. In tot acest timp am beneficiat in fiecare an si de contract de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Sofia01 Sofia01 Buna ziua! Daca sunt angajata part time la o firma si full time la alta, concediul medical de maternitate se plateste la ambele locuri de munca? Daca la jobul ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie maternitate hmmmm hmmmm Buna ziua, Pot beneficia de concediu si indemnizatie maternitate daca am un contract part-time, jumatate de norma, 4 ore/zi? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)