avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am utilizat corect procura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am utilizat corect procura?

Am primit o procura la data de 20.05.2007. Am inaintat catre Judecatorie un document semnat conform acelei procuri cu data (trecuta de mine pe document) de 19.05.2007, dar termenul cand s-a judecat procesul a fost in data de 22.05.2007. Va rog sa-mi spuneti daca procedura a fost corecta sau daca documentul respectiv este nul. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:49, 30 Ianuarie 2010
Multumesc pentru raspunsuri. Dilema mea este referitor la data la care a fost semnat documentul si data procurii. VA ROG ATENTIE LA DATARE
mariana alina a scris:

Documentul semnat este o precizare de actiune

Daca era o precizare nu vad unde e problema. Ceea ce ati scris pe 19 se putea spune prin viu grai pe 22.

Concret, ce s-a intamplat? Sau care e temerea dvs.?

"Precizarea" asta era cumva o modificare/completare de actiune si adversarul s-a opus acestei modificari?
Daca-i asa, apoi nu procura e de vina, ci termenul prevazut de lege pana la care se poate modifica/completa o actiune. (marea capcana a celor ce imbacsesc dosarul cu tomuri de hartie si pe urma se mira de ce nu le-a mai bagat nimeni in seama).

Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
romascanu, moderator
mariana alina a scris:

Multumesc pentru raspunsuri. Dilema mea este referitor la data la care a fost semnat documentul si data procurii. VA ROG ATENTIE LA DATARE

Da, tocmai de asta am spus ca poate si ratifica un act ( adica o validare retroactiva). Ati obtinut procura pe 20 dar ati facut actul pe 19. In speta dvs. nu mi se pare nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre uzucapiune minu minu Doresc sa rezolv o problema cu uun teren. Am cumparat un teren de la un neproprietar. El nu are acte pe el, deci nici eu nu am acte pe teren, decat un inscris ... (vezi toată discuția)
Procura in proces civil-valabilitate in cazul decesului titularului ContSters115731 ContSters115731 Am o procura de la bunicul meu in care ii reprezint intr-un proces civil.A murit si acum nu stiu daca trebuie introdusi in cauza mostenitorii lei legali, ... (vezi toată discuția)
Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)