Binenteles ca exista institutii publice unde nu are acces orice cetatean al Romaniei doar in virtutea acestei calitati ( de cetatean al tarii ) si e cat se poate de normal . Nu doar legile trebuiesc respectate , mai exista si alte acte normative : hotarari de guvern , ordonante , regulamente ... De pilda , o puscarie este tot o institutie publica , credeti ca ar fi normal sa aiba oricine acces acolo ? cu toate ca foarte probabil nu multi l-ar dori ... Sau intr-un spital ? sau intr-o cresa ? si chiar - in cazul de fata - intr-o scoala ? In orice institutie te duci ca ai treaba , eventual prezinti la intrare ce problema ai si esti indrumat unde ai de mers , nu faci turism prin cladire ...
Imi cer scuze , stimate @velicucristian , nu dvs. va era adresat mesajul , ci userului MrMakaveli , eu doar am dat exemple de institutii publice in care NU ai acces liber doar pentru ca esti cetatean al acestei tari , nicidecum nu am comparat scoala cu o puscarie . Dar - in opinia mea - e foarte bine ca nu se permite accesul nimanui in incinta scolii , nici chiar in curte , si asta pentru siguranta copiilor .. Dvs. nu sunteti mai linistit stiind ca al dvs. copil e aparat si in siguranta cat timp nu e sub ochii dvs. ? Ganditi-va , practic , cum ar putea paznicul sa discearna care e parinte si care e doar vreun pedofil care spune ca are un copil in scoala ? cand poate astepta elevul dupa ore azi mama , maine tatal , poimaine bunica , bunicul , matusa ... si toata tevatura pentru un drum de 70m ?
~ final discuție ~