avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am o amenda neplatita din 2013, ANAF sustine ca in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am o amenda neplatita din 2013, ANAF sustine ca in 2016 eu as ...

Am o amenda neplatita din 2013, ANAF sustine ca in 2016 eu as fi fost instiintat de datoria de 1000 lei, nu imi amintesc nimic. Ca as fi semnat, etc sustin ei. Nu e prescrisa aceasta datorie? Sau mai degraba nu e prescris dreptul lor de a cere executarea silita? Chiar daca eu nu am contestat in termenul de 15 zile...
Daca se poate un ajutor sa ma lamuresc, multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:40, 16 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este prescrisă din oficiu, ci doar Instanța de judecată constată prescris dreptul creditorului de a cere executarea silită.

Dacă a trecut termenul de 15 zile calendaristice, și n-ați depus contestația la instanță, nu mai puteți face nimic.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din 2016 pana acum au mai trecut niste ani, deci si daca ati semnat...nu prea mai conteaza, conteaza ce s-a întâmplat in acest interval.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, credit neplatit IonCristescu IonCristescu Buna seara, In anul 2010 am luat un credit bancar , firma pentru care lucram la foarte scurt timp si-a inchis portile iar eu am fost nevoit sa plec din tara ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare Stelutadaniela Stelutadaniela O firma mi a preluat datoria nu am luat la cunostinta si aceasta ma dat in judecata.datoria este din anul 2013 iar ei m au dat in judecata in 2016.datoria era ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris datoria? CristiZau CristiZau Buna, am un credit personal la banca luat in 2012 sau 2013. Eu sunt stabilit in alta tara si nu am platit nimic de aproximativ 5 ani. In urma cu un an sau doi ... (vezi toată discuția)