avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Stimati/e dni/dne avocati, este legala si ( ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Stimati/e dni/dne avocati, este legala si ( sau macar ...

Buna ziua,
Stimati/e dni/dne avocati, este legala si ( sau macar uzuala ) urmatoarea masura in cadrul unui proces civil: ca minorul (11 ani) sa fie audiat de judecator in prezenta psihologului Curtii de Apel?
Din regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti., psihologul Curtii de Apel (SECTIUNEA a 13-a Psihologul instantei) are cu totul alte atributii si nu se prevede indeva ca ar asista sau ca ar participa la audierea minorilor.
Va rog ajutor in acest sens , intrucat nu cred ca este o normalitate.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 19:45, 16 Septembrie 2023
Conform art 226 Cod proc.civ - În cazul în care, potrivit legii, urmează să fie ascultat un minor, ascultarea se va face în camera de consiliu. Ţinând seama de împrejurările procesului, instanţa hotărăşte dacă părinţii, tutorele sau alte persoane vor fi de faţă la ascultarea minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)
Audiere minor ContSters132194 ContSters132194 Buna seara, Sunt in proces de divort. Am cerut audierea fetitei mele, in varsta de 8ani, deoarece este in interesul ei si al meu. Judecatoarea sau presedinta ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile legale de audiere , pentru un minor implicat intr-un proces? netie netie La initierea act de incuviintare vizite, tatal a cerut audierea copilului si instanta a acceptata chiar daca am specificat ca minorul a mai fost audiat in ... (vezi toată discuția)