avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este corecta acuzatia?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este corecta acuzatia?

In 2005, impreuna cu alte colege, la dispozitia verbala a sefului, am incasat pe chitantiere cu sigla unitatii unde lucram, facturi restante la apa-canal atat pe teren, cat si la birou. Acest lucru era facut in mod normal de o alta firma care lucra pt. institutia noastra cu contract de mandat, dar erau foarte multe facturi restante in sold si noi eram trasi la raspundere pt. ele. Doar o singura colega prelua de la casiera acelei firme chitantierele(care erau cu sigla institutiei nostre) si tot ea se ducea sa predea banii. Casiera era angajata acelei firme si primea chitantiere de la intitutia noastra. La un control ulterior s-a decoperit ca nu toti banii s-au predat, iar noi am fost trimise in instanta pt. delapidare. Procesul este intre noi si firma care lucra pt. institutie cu contract de mandat, cu toate ca gestiunea de fapt apartinea institutiei unde lucram si nu a acelei firme. Este corect sa fim acuzate ca am delapidat acea firma?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:48, 29 Ianuarie 2010
Nerespectarea dispozitiilor in vigoare conduce la incalcarea acestora,eventual la atragerea de sanctiuni.
Dispozitia verbala a sefului nu constituie baza legala
Atata timp cat ,unitatea dvs detinea contract de mandat cu firma terta pentru incasare sume financiare,fara forme legale s-a dispus angajarea responsabilitatii dvs +colege,care in fapt prin fisa postului sau decizii nu aveati aceasta sarcina,
daca s-a evidentiat inclusiv prejudiciu material este normal a se dispune cercetarea persoanelor care au desfasurat fara forme legale incasare sume,
care nu se regasesc in gestiunea unitatii.
Incasarea si predarea sumelor financiare nu s-a realizat cu documente legale,
inregistrate in evidenta unitatii dvs?
Solutionarea ramane sarcina instantei,care va analiza competent si impartial probele
Succes
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul gestionarilor+fisa de post Doina Elena Doina Elena Va rog puteti sa ma ajutati cu ordinul gestionarilor? M-ar interesa si o fisa de post pentru casier din cadrul comp.contabilitate. multumesc. (vezi toată discuția)
Fisa post casier valuta t.simona t.simona Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un model pt Fisa postului casier valuta. Multumesc Simona (vezi toată discuția)
Functionari publici: agent fiscal si casier - ce responsabilitati au? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare: - la o primarie de comuna, in cazul in care exista 2 functionari publici, unul angajat ca agent fiscal la ... (vezi toată discuția)