avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am primit de la ASFINAG Austria o amenda de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am primit de la ASFINAG Austria o amenda de 240 Euro ...

Buna ziua! Am primit de la ASFINAG Austria o amenda de 240 Euro pentru neplata taxei de drum pentru un vehicul inmatriculat in Austria pe numele meu. Mentionez ca nu am vizitat Austria si nu am inmatriculat in aceasta tara un vehicul. Am facut sesizare catre ASFINAG ca nu detin un vehicul cu nr de Austria , iar raspunsul lor este ca le pare rau dar masina este inmatriculata pe numele meu si pe adresa de Romania.Va rog ce pot face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 12:27, 18 Septembrie 2023
Va angajati un avocat din Austria, de origine romana, sa va reprezinte.
Bună ziua! Răspunsul oferit de moderator este valabil dar foarte costisitor. Este adevărat că asta ar fi cea mai bună variantă( de a vă angaja un avocat din Austria). Nu cunosc ce posbilități financiare aveți, însă trebuie să aveți în vedere și faptul că în afară de problema asta cu amenda, pot să apara și alte probleme mai serioase ( de exemplu mașina care a fost inmatriculată în fals pe dumneavoastră este folosită în activități infracționale) care pot genera mult disconfort, cheltuieli sau bătăi de cap. Cu titlu de exemplu: masina este folosită pentru a fugi de la fața locului după o spargere sau un omor, iar autoritățile de acolo nu au alte date decât cu privire la mașina folosită în acest scop. Dacă acum vi se pare că aveți probleme pentru amenda de 240 de euro, să vedeți dacă se va emite un mandat european pe numele dumneavoastră. Aceste aspecte sunt pur teoretice și sper să nu aveți astfel de probleme. In procesul verbal prin care vi s-a aplicat amenda nu este prevăzută o cale de contestare și o instanță din Austria ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire masina veve87 veve87 Buna ziua.Am mostenit o masina anul trecut: Euro 2, ultima inmatriculate 2005.Am certificatul de mostenitor, cartea de identitate, certificatul de ... (vezi toată discuția)
Radar austria ( masina nu imi mai apartine ) alecu1980 alecu1980 Buna ziua! Am si eu o problema care NU stiu cum sa o scot la capat . Acum doua zile mi a venit prin posta un plic din Austria pe care l am ridicat ( semnat la ... (vezi toată discuția)
Ii vand masina, dar o inscrie peste cateva luni cosmin66 cosmin66 Am o intrebare... Vreau sa-mi vand masina, iar unul din potentialii cumparatori mi-a propus sa ii vand masina, dar sa nu o treaca inca pe nume...decat peste ... (vezi toată discuția)