avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar pe dreptul munci întrerupt de plangere penală
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar pe dreptul munci întrerupt de plangere penală

Dosar civil contract muncă întrerupt de plangere penala în același dosar.Ma intereseaza următoarea speța:am introdus o acțiune în instanță împotriva angajatorului,pentru recuperarea unor drepturi bănești și demitere nelegală,procesul a inceput iar angajatorul a făcut plangere penală împotriva mea,precum că aș fi depus un contract de muncă falsificat(în contractul meu salariul era mult mai mare decît în contractul depus de societate)în instanța)procesul a fost întrerupt de plangerea penală .Am ceut expertiză,aceasta expertiză a constatat că nu am falsificat nimic și societatea este în culpă și acum procuratura se va îndrepta împotriva societați.Mă intereseaza daca cercetarea penală întrerupe prescripția în cazul procesului civil(cercetarea penală a durat aproximativ trei3 ani)Ce acțiuni trebuie să intreprind în continuare,mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
jondoe1, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 16:35, 29 Septembrie 2023
Dacă litigiul de munca a fost suspendat pana la soluționarea plângerii penale, acesta își va relua cursul indiferent de durata procesului penal, nu intervine prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca+anexe semnatura falsificata de administrator mante23 mante23 Am lucrat timp de circa 1 an de zile la o firma care ulterior a decis sa renunte la serviciile mele prin desfiintarea postului meu. Dupa ce am plecat de la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Distrugere de probe FRD FRD intr-un proces civil inceput in anul 2012 paratul si a confectionat un inscris pro causa cu o semnatura dea meape acest inscris.Inscrisul purta ca si data de ... (vezi toată discuția)