Buna ziua. M-am mutat de curand si in blocul (cu o singura scara) in care locuiesc nu exista iluminat in fata intrarii si nici pe casa scarii. Am aproape 2 luni de cand merg saptamanal la asociatie pentru aceasta problema. Administratorul se face verde la fata cand ma vede deja dar nu are nici cea mai mica intentie sa rezolve acest aspect. Nu stiu de cand blocul nu are lumina pe casa scarii, nu stiu cum stau ceilalti vecini. As vrea sa stiu ce instrumente am eu, ca proprietar, la indemana sa fortez asociatia sa faca ceva. Mi se pare o chestiune de civilizatie si de siguranta dar nu reusesc sa conving administratorul. A spus ca vor fi cheltuieli mari cu energia electrica ca vor sta becurile aprinse non-stop. I-am propus iluminat cu senzor de miscare - a spus ca locatarii devin vulnerabili la hoti care vor sta la colt si vor da in cap. Dupa cateva saptamani a spus ca a incercat sa gaseasca un electrician dar nu gaseste. Saptamana trecuta m-a intrebat cine va plati asemenea reparatii.
Intrebarea e - am eu vreun instrument la indemana sa pot determina asociatia sa ia niste masuri?
Multumesc.
mihaela.agh
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asa e, vecinii par sa se fi obisnuit. Cert e ca nu-i deranjeaza si eu sunt ciudata din ecuatie :) Poate ca e de luat in calcul o astfel de candidatura ...
Adam Grecu
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe circuitul de aprindere a becurilor pe casa scarii se intercaleaza o fotodioda (electricienii stiu despre ce este vorba). Aceasta are rolul de a aprinde seara si stinge dimineata in mod automat functionarea iluminatului, asa ca sa stie si acel reprezentant al dvs. ca nu este nevoie ca cineva sa se ocupe de aceste chestiuni. Mai mult, la fiecare etaj se poate monta cate un senzor de miscare care aprinde automat becul cand acesta sesizeaza prezenta unei persoane. O sa constatati ca consumul de energie electrica pe spatiile comune va scade. Acest lucru se poate observa pe factura de energie electrica. Acum furnizorii de energie electrica pot, prin factura sa va faca si un istoric al consumului pe o perioada de 1-2 ani!
Succes!
hhs
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Se gasesc in comert plafoniere echipate cu senzor de miscare. Acestea trebuie sa fie montate in locul unde ar trebui sa existe vechile lampi( banuiesc ca blocul a avut vreodata iluminat pe casa scarii!). Trebuie sa intocmiti un tabel cu locatarii din bloc si sa ii convingeti sa semneze acest tabel si sa strangeti de la locatari banii pt. lucrari.Succes
Lista e mai ușor de făcut, cu strângere banii lor ar putea să apară diverse probleme. Însă dacă din total locatari majoritatea este de acord, atunci se poate apela la fondul de reparatii. Ulterior suma se recuperează de la locatari și astfel se reîntregește și acel Fond