avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa sociala criterii venit 2023
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa sociala criterii venit 2023

Bună ziua
Va rog dacă ma puteți ajuta cu o clarificare referitor la bursele sociale pe criterii de venit.
În noile reglementari se mentioneaza ca se acorda pentru cei care provin din familii cu venit mediu net lunar pe membru familie, supus impozitului pe venit, mai.mic de......

De aici înțeleg ca nu se iau în calcul alocatii, idemnizatii de handicap, beneficii copil CES.

Totuși de la unele scoali se cer și aceste venituri.

1. Am înțeles eu greșit? Se iau în calcul la venitului mediu și alocatii/alte beneficii copil

2. Dacă voi beneficia de drepturi de autor în următoarea perioada pentru vânzare drepturi software (va fi o singura plata, nu un venit recurent), se va lua în calcul la venitul mediu și se va retrage bursa?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: feliciaND , utilizator 11:40, 21 Septembrie 2023
La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile nete cu caracter permanent realizate de membrii familiei, supuse impozitului pe venit. Prin venituri nete se înțelege totalitatea sumelor primite/realizate de persoana singură, respectiv de fiecare membru al familiei, reprezentând valoarea obținută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
asta am citit si eu, insa de ce la scoala se cer si veniturile din alocatii? Alocatia nu este supusa impozitului pe venit :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o mare nelămurire și e cu 2 tăișuri: nici ... Andrei Marincu Andrei Marincu Bună ziua. Am o mare nelămurire și e cu 2 tăișuri: nici nu știu dacă e albă sau neagră. 1. Alocațiile de stat ale copiilor și indemnizația de ... (vezi toată discuția)
In contextul ordinului men 6463 privind criteriile de acordare a burselor ... Ana Scripca Ana Scripca In contextul Ordinului MEN privind criteriile de acordare a burselor studenților din octombrie 2023, referitor la articolul Art. 12. — (1) Determinarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. bursa de ajutor social cat trebuie sa ai venitul ... bucovineanu69 bucovineanu69 Bună ziua. Bursa de ajutor social cat trebuie sa ai venitul pe mebrul de familie ca sa depui 2022 pe semestrul II. Am văzut în ordinul de minister ca 1572 ... (vezi toată discuția)