avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutati cu o informatie! Este interzis sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutati cu o informatie! Este interzis sa acordam ...

Va rog sa ma ajutati cu o informatie! Este interzis sa acordam tichete de masa unui student care se afla in internship la noi in societate? Acesta are contract de internship pentru 3 luni. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 22 Septembrie 2023
Potrivit prevederilor Legii nr. 176/2018 privind internshipul, contractual de internship nu este un contract individual de munca. Astfel, internul nu are calitatea de angajat si, prin urmare, nu i se poate acorda tichete de masa .
Va multumesc pentru raspuns! Totusi, am observat in mediul online, in anunturile pentru stagii de interhsip ca mai toata lumea ofera tichete de masa....pot intra ele pe exceptia din legea 165/2018 (cred ca art.15, alin. 2) si sa spunem ca le oferin in scop de marketing/promovare/publicitate?
Vorbim de companii mari, care cred ca au gasit o oportunitate sa le ofere, fara a incalca legea?!
Cred ca aici este baza legala:
art. 13
Pe perioada desfășurării programului de internship, internul are următoarele drepturi:
....
k) alte drepturi care decurg din lege sau din contractul de internship.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intership si bonurile de masa loredana.bugu2 loredana.bugu2 Buna ziua! Pentru un regim full-time de internship, internul are dreptul la bonuri de masa? Dar internul cu part time primeste bonuri de masa? Ambii sunt ... (vezi toată discuția)
Internship l 176/2018 SBUZELAN SBUZELAN Internii care sunt in program de internship conform legii 176/2018 pot fi asimilati angajatilor pentru a beneficia de tichete de masa ? (vezi toată discuția)
Legea internshipului în cabinetele de avocatură gentiana1987 gentiana1987 Este posibil ca un cabinet de avocatură să angajeze un absolvent de drept prin intermediul unui contract de internship? Art. 186 din Statut stabilește o ... (vezi toată discuția)