avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelungire promisiune bilaterala de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelungire promisiune bilaterala de vanzare cumparare

Buna ziua. Acum doi ani (22 Iunie 2021) am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru achizitionarea unui apartament. Termenul de finalizare a lucrarilor si actelor era de 23 August 2021. Dezvoltatorul nu s-a incadrat in termenul antecontractului. Am facut prelungire pana la 03.10.2023 (cu doi ani). Mai sunt cateva zile si expira si aceasta prelungire. Intrebarea este daca este obligatorie o alta prelungire? (eu nu as mai vrea sa prelungesc, dar care este impactul legal?). Si exista o data limita la care se poate actiona in instanta dezvoltatorul? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
marius.bertea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:36, 25 Septembrie 2023
Buna ziua, nu sunteti obligat sa prelungiti. Daca nu prelungiti, in functie de clauzele contractuale puteti obtine rezilierea contractului in instanta si recuperarea dublului avansului platit sau puteti cere tot in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de v-c. Toate acestea implica proceduri prealabile, un avocat va poate consilia si comunica aceste proceduri dupa analiza contractului si va poate asista in toate procedurile astfel incat sa nu depasiti termenele legale in functie de varianta aleasa si sa nu gresiti in demersurile intreprinse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am achitat un avans pentru cumpararea unui teren care ... Niko_Cris Niko_Cris Buna ziua! Am achitat un avans pentru cumpararea unui teren care este in faza de obtinere a PUZ-ului, dupa care urmeaza dezmembrarea pe parcele si intrarea in ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare casa andabucur123 andabucur123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns. In luna august 2015 am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru o casa pe care voiam sa o achizitionez ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare imobl alice.elena60 alice.elena60 Buna seara. Am facut antecontract pentru vanzarea unui apartament ,pana la un anumit termen. Eu sunt vanzator, iar cumparatorul se imprumuta la banca, iar ... (vezi toată discuția)