Buna ziua. Acum doi ani (22 Iunie 2021) am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru achizitionarea unui apartament. Termenul de finalizare a lucrarilor si actelor era de 23 August 2021. Dezvoltatorul nu s-a incadrat in termenul antecontractului. Am facut prelungire pana la 03.10.2023 (cu doi ani). Mai sunt cateva zile si expira si aceasta prelungire. Intrebarea este daca este obligatorie o alta prelungire? (eu nu as mai vrea sa prelungesc, dar care este impactul legal?). Si exista o data limita la care se poate actiona in instanta dezvoltatorul? Multumesc!
Buna ziua, nu sunteti obligat sa prelungiti. Daca nu prelungiti, in functie de clauzele contractuale puteti obtine rezilierea contractului in instanta si recuperarea dublului avansului platit sau puteti cere tot in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de v-c. Toate acestea implica proceduri prealabile, un avocat va poate consilia si comunica aceste proceduri dupa analiza contractului si va poate asista in toate procedurile astfel incat sa nu depasiti termenele legale in functie de varianta aleasa si sa nu gresiti in demersurile intreprinse.