avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul unui spatiu inchiriat vinde acel spatiu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul unui spatiu inchiriat vinde acel spatiu unui tert. ...

Proprietarul unui spatiu inchiriat vinde acel spatiu unui tert. Prin contractul de inchiriere s-a obligat sa garanteze ca noul proprietar va respecta contractul de inchiriere pana la incetarea lui de drept. Cum se va subroga noul proprietar in calitatea sa de locator? Se incheie un contract de cesiune de contract? Cum poate fi obligat noul proprietar sa respecte contractul de inchiriere? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sissi24 , utilizator 13:04, 26 Septembrie 2023
Daca exista acord intre parti, se poate face un act aditional la contractul de inchiriere avand ca obiect modificarea titularului locatorului.
in contractul de vanzare e specificat statutul de inchiriat si termenul de valabilitate al contractului de inchiriere? Este inchirierea inregistrata la ANAF sau notata in cartea funciara?
Nu are importanta daca inchirierea e declarata la ANAF ori notata in CF.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs! O ultima nelamurire: actul aditional de schimbare locator se va semna intre chirias si noul proprietar (doar doua parti)? Multumesc.
Buna ziua, de preferat sa fie parte in actul aditional si vechiul proprietar.

Alte discuții în legătură

Clauza cesiune contract inchiriere spatiu comercial Marius Ionescu Marius Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea problema: Ca SRL prin reprezentant am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt chirias intr-un spatiu comercial pe care proprietarul ... MIUTU MIUTU Buna ziua, sunt chirias intr-un spatiu comercial pe care proprietarul il vinde. Avem contrat de inchiriere semnat si inregistrat la ANAF care dureaza pana in ... (vezi toată discuția)
Clauze contract inchiriere spatiu comecial er0s22 er0s22 Buna ziua Pentru ca m-am lovit e problema asta in trecut cu un spatiu al carui proprietar s-a schimbat fiind executat de ANAF iar noul proprietar mi-a marit ... (vezi toată discuția)