avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, sunt chirias intr-un spatiu comercial pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, sunt chirias intr-un spatiu comercial pe care proprietarul ...

Buna ziua, sunt chirias intr-un spatiu comercial pe care proprietarul il vinde. Avem contrat de inchiriere semnat si inregistrat la ANAF care dureaza pana in luna decembrie. Chiria este achitata la zi. As dori sa stiu daca actualul proprietarvpoate sa ma dea afara pana la sfarsitul contractului, deoarece eu nu pot sa ma mut acum.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:01, 20 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumparatorul are obligația de a respecta locațiunea făcută înainte de vânzare, numai că, pentru a fi opozabil terțului dobânditor, contractul de locațiune trebuie notat în cartea funciară, dacă imobilul închiriat este înscris în cartea funciară. Daca imobilul nu este inscris in CF, este suficienta data anterioara a inchirierii pentru a fi opozabila cumparatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Cumparare spatiu inchiriat Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Avem un magazin intr-un spatiu care face parte dintr-un spatiu mai mare. Proprietarul de la care am inchiriat a vandut spatiul ( inclusiv sectiunea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)