avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua . ..am aproape 65ani și 45 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua . ..am aproape 65ani și 45 ani vechime....dar inca ...

Buna ziua . ..am aproape 65ani și 45 ani vechime....dar inca lucrez .Legea nouă care va intra în vigoare mă va dezavantaja....?(legat de perioada de până la2001....și de sporul care se acordă pt grupa?)Mai pot deschide proces pt câștigarea acestor drepturi după intrarea noii legi....?Multumesc .(.sunt barbat)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
Ninavasai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 27 Septembrie 2023
pana in prezent, Legea nr.127/2019 va intra in vigoare la 01.01.2024, dar pana atunci, nu stim ce se va intampla.

Nu aveti inscrisa in carnetul de munca perioada desfasurata in grupa de munca sau in conditii speciale/deosebite de munca?

ÎCCJ a decis că acțiunile în constatarea dreptului la încadrarea în grupe de muncă sunt acțiuni în constatare și sunt imprescriptibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua m-am pensionat in 2019 pe baza legii 263/2019. vreau ... uca2015 uca2015 Buna ziua M-am pensionat in 2019 pe baza legii 263/2019. Vreau sa initiez actiune in instanta pt acordarea sporului de grupa a II a dovedit cu adeverinta si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala / pensie anticipata MargaretaC MargaretaC Bună seara, Am vârstă de 55 ani ( impliniti in august 2023) și 31 ani vechime în muncă, fara ani de grupe sau conditii de munca. Cand pot sa ies la ... (vezi toată discuția)
Am lucrat din 1978 si pana in 2008 intr-un institut de cercetari ... marius46marius marius46marius Am lucrat din 1978 si pana in 2008 innrun Institut de Cercetari si Proiectari Navale de unde m-am pensiponat. Pe langa salariul inscris in cartea de munca din ... (vezi toată discuția)