Buna ziua,
Am urmatoare speta la care va rog frumos un sfat juridic:
O persoana fizica a vandut unui SRL cantitate de produse. Intre vanzator si cumparator s-a incheiat o intelegere pe hartie ca suma va fi achitata pana la o data anume. Intelegerea cuprinde cantitatea vanduta, suma de achitat, data la care trebuie achitata, semnatura ambelor parti, vanzator si cumparator, chiar si antetul (CUI) si stampila cumparator. Cumparatorul nu a respectat data la care a trebuit achitata suma. Au trecut 5 luni timp in care vanzatorul a fost dus cu vorba si mai nou cumparatorul nu-i mai raspunde la telefon.
Care sunt pasii legali, baza legala, pentru ca vanzatorul sa-si recupereze suma datorata si daca se aplica si penalitati/dobanda pentru fiecare zi de intarziere.
Buna ziua, incepeti cu o notificare de punere in intarziere a cumparatorului. Daca nu se conformeaza, va trebui sa il chemati in judecata cu conditia sa aveti dovezi privind respectarea propriilor obligatii contractuale: livrare, cantitate, termen, etc.
Art 1737
paull
buna ziua.am vandut un ap dar nu am primit toata suma .am facut contract cu cumparatorul in care eu am privilegiul vanzatorului pana la achitarea integrala a ... (vezi toată discuția)