avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributia suportata de angajat la Pensia Facultativa ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributia suportata de angajat la Pensia Facultativa Pilon III

Va rugam sa ne ajutati cu aceasta intrebare in legatura cu contributia suportata de angajat la Pensia Facultativa Pilon III :
"ART. 78, alin. (2) Impozitul lunar prevăzut la alin. (1) se determină astfel:
(iii) contribuţiile la fondurile de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi cele la scheme de pensii facultative, calificate astfel în conformitate cu legislaţia privind pensiile facultative de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, administrate de către entităţi autorizate stabilite în state membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European, suportate de angajaţi, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei al sumei de 400 euro;"
Avand in vedere limita impusa de art. 78 alin. (2) lit. (iii) din Codul Fiscal - Legea 227/2015, in cazul in care avem un angajat care contribuie la Pensia Facultativa Pilon III (contributie personala, suportata de salariat) cu o valoare care depaseste la nivelul anului echivalentul in lei a sumei de 400 euro (de ex. contribuind la nivel de an 480 euro), cum ar trebui sa procedam cu diferenta care depaseste cei 400 de euro pentru deducerea personala?
Ar inseamna ca suma care depaseste cei 400 de euro, respectiv, cei 80 de euro, nu se proceseaza prin statul de plata pentru deducerea personala a angajatului, insa angajatul avand posibilitatea sa contribuie la nivel de an 480 de euro la Pensia Pilon III?

Alte discuții în legătură

Calcul salariu- deducere cotizatie sindicat cristina_b cristina_b pentru un salar brut de 3600 lei, un salariat cotizeaza la sindicat cu 1% din salarul brut (36 lei). intrebare: cand se calculeaza impozitul pe salar, se ... (vezi toată discuția)
Abonament medical deductibil fiscal firma fara venit oana19_4ever oana19_4ever Buna ziua, Referitor la noua modificare din codul fiscal, OUG 3/6 ianuarie 2017, pot sa inchei un abonament sau o asigurare de sanatate daca firma nu are ... (vezi toată discuția)
Pensii fac. platite de angajator celineceline celineceline Se platesc contributii CAS, CASS și Somaj pentru contributiile la pilonul III achitate de anagajator in numele angajatului ? (vezi toată discuția)