avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara! Am primit astazi o somatie mobiliara si o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara! Am primit astazi o somatie mobiliara si o poprire ...

Buna seara!
Am primit astazi o somatie mobiliara si o poprire pe salariu de la un birou executor si aceasta contine urmatoarele: in conf cu dispozitiile Codului de procedura civila,republicat,in termen de 1 zi de la primirea sau lasarea acesteia la domiciului meu, trebuie sa ma conformez dizlspozitivului titlului executoriu, prezentand apoi sumele datorate, iar apoi este spus faptul ca in cazul in care in termenul stabilit nu va conformati prezentei somatii mobiliare,vom proceda la continuarea executarii silite,in conformitate cu dispozitiile legale in materie( care sunt acelea?),urmand sa suportati toate cheltuielile necesare acestei activitati,( adica tot eu sunt somata si tot eu trebuie sa suport cheltuielile?). Si imi mai scriu ca aparent aceasta somatie a fost eliberata de judecatoria din orasul meu in data de 15.09.2023. Eu nu am fost instiinta pana acum de nimic,nu am primit niciun mail sau mesaj sau telefon nici de catre ifn-ul de la care am luat bani,nici de catre acest birou judecatoresc si nici cand s-au facut aceste somatii si demararea popririi pe cardul meu de salariu! Inca o intrebare, cand imi fac poprire,am citit acum ca pot sa imi ia doar 1/3 din salariu,nu tot salariul,deoarece am inteles ca este ilegal sa imi iau tot salariul mai multe luni si ca pot beneficia de 3 luni de salariu intreg dupa ce primesc poprirea? Am inteles ca nu pot sa imi opreasca primele 3 luni sau ceva de genul? Va rog sa imi explicati,deoarece nu reusesc la ora asta sa dau de nimeni care ar putea sa imi zica ce sa fac!

Alte discuții în legătură

Executare silita angelica82 angelica82 Buna ziua, Am contractat un credit bancar in anul 2008.Din varii motive nu am mai putut achita ratele anul acesta.Am primit de la birou executor ... (vezi toată discuția)
Poprire primita de la o institutie financiara nebancara Simo1 Simo1 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am primit pe adresa firmei pentru un angajat o \"instiintare de plata prin retinerea din veniturile ... (vezi toată discuția)
Somatie executor judecatoresc bmm34 bmm34 Buna ziua! Am primit somatie de la exec. judecatoresc pentru neplata ratelor unui credit de nevoi personale si a unui card de credit prin care mi se pune in ... (vezi toată discuția)