avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare-cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare-cumpărare

Bună ziua! În anul 2006, tatăl meu mi-a făcut mie și soțului meu, act de vânzare-cumpărare pe casa unde locuiește la țară. Este un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și habitație, făcut la notar. Tatăl meu este divorțat, divorțul a avut loc înainte de a moșteni el această casă, care ulterior ne-a fost vândută nouă. Întrebarea mea este: după decesul tatălui meu, mama și frații mei ar putea ataca acest contract de vânzare-cumpărare, dându-ne în judecată? Dacă da, vă rog să îmi spuneți ce am putea face. Vă mulțumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama nu mai are vreo legătură, fiind divorțată de tata.
Frații dvs ar putea ataca actul ca fiind o donatie deghizata și prin donatie li se incalca rezerva succesorala.
Nu pot dovedi, asa ca puteți sta liniștiți
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Frații dvs.pot ataca actul respectiv că fiind donație deghizata.
Daca actul făcut de tatăl dvs.este pe vechiul Cod civil, adică înainte de 2012, nu aveți probleme.
In schimb, ați putea avea probleme daca actul de vânzare este după 2012, pe noul Cod civil, în situația în care nu puteți dovedi că chiar l-ați întreținut pe tatăl dvs.( mâncare, medicamente, medic, încălțăminte etc).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pt răspuns. Actul a fost făcut în anul 2006, pt o casă din paiantă, o casă veche, bătrâneasca. După ce s-a făcut contractul de vânzare-cumpărare, noi am dărâmat casa veche și am construit o alta, bineînțeles cu toate aprobările necesare. Am investit în acea casă, cu tata mergem unde e necesar și unde are nevoie, cumpărături îi facem mereu. Doar că nu ținem chitanțe să dovedim că facem ceva acolo. În caz că frații mei pornesc vreo acțiune, cum pot dovedi că noi ne implicăm acolo, dacă nu am păstrat nimic, chitanțe, bonuri etc? Mulțumesc.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta nu are importanta. Dvs ați făcut o vânzare. Asta înseamnă că ar fi trebuit sa ii achitați tatălui un preț sincer si serios.
Cu chitanțe, martori, rețete medicale etc.
Păstrați aceste acte de pe acum, veți avea nevoie daca se contestă actul

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare-cumparare intre copii si parinti se poate ataca? donatie sau act de vanzare-cumparare? ContSters128950 ContSters128950 Buna ziua, Am citit ca un act de vanzare cumparare intre parinti si copii, ar putea fi atacat, putand fi considerat o donatie simulata si ca situatia in ... (vezi toată discuția)
Am desbagubit un frate si acum vrea sa ma dea in judecata ContSters119694 ContSters119694 buna ziua ,dupa ce mama a fc succesiunea 2frati i-au cedat ei cota lor mamei,iar pe unul dintre frai l-am despagubit acum 4ani cu 50mil vechi,am chitanta la ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)