avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare-cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare-cumpărare

Bună ziua! În anul 2006, tatăl meu mi-a făcut mie și soțului meu, act de vânzare-cumpărare pe casa unde locuiește la țară. Este un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și habitație, făcut la notar. Tatăl meu este divorțat, divorțul a avut loc înainte de a moșteni el această casă, care ulterior ne-a fost vândută nouă. Întrebarea mea este: după decesul tatălui meu, mama și frații mei ar putea ataca acest contract de vânzare-cumpărare, dându-ne în judecată? Dacă da, vă rog să îmi spuneți ce am putea face. Vă mulțumesc.
2 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și ce legătură au rețetele cu vânzarea?
Cumpărătorii nu au obligația sa ii întrețină pe vânzători
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Rețetele cu vânzarea au legătură cu clauza de întreținere din contractul respectiv; întreținerea înseamnă mâncare, încălțăminte, asigurare asistenta medicala, etc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


raluk0207 a scris:

Și ce legătură au rețetele cu vânzarea?
Cumpărătorii nu au obligația sa ii întrețină pe vânzători


ba fix obligatia de intretinere o au! ca doar clauza aia de intretinere nu e pusa asa, de forma:))
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de dumneavoastra, ei ar putea sa va dea in judecata, ce sa faceti ? sa va luati avocat, sau daca sunteti cinstiti evaluati bunurile si le dati partea cuvenita, si ramaneti frati, altfel s-ar putea ca daca ajungeti la judecata sa nu mai aveti frati sau surori, in rest sanatate
Buna dim. Puteti fi dati in judecata oricand, pentru nimic si pentru orice. Bani, avocati, in instanta, 6/49. Incercati sa va intelegeti ca fratii, chiar daca-i tot 6/49. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare-cumparare intre copii si parinti se poate ataca? donatie sau act de vanzare-cumparare? ContSters128950 ContSters128950 Buna ziua, Am citit ca un act de vanzare cumparare intre parinti si copii, ar putea fi atacat, putand fi considerat o donatie simulata si ca situatia in ... (vezi toată discuția)
Am desbagubit un frate si acum vrea sa ma dea in judecata ContSters119694 ContSters119694 buna ziua ,dupa ce mama a fc succesiunea 2frati i-au cedat ei cota lor mamei,iar pe unul dintre frai l-am despagubit acum 4ani cu 50mil vechi,am chitanta la ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)